Prieš skrydį į Ispaniją oro uoste buvo surengta išlydėtuvių ceremonija, o krepšininkams įteikti vardiniai olimpinių skrydžių pasai. Rinktinės skrydžius organizuojančios kelionių agentūros “West Express” vadovas Raimondas Ušeckas sakė, kad saugi ir patogi krepšininkų kelionė yra pagrindinė agentūros užduotis.

Į Olimpiadą rinktinė vyksta jau septintą kartą, tačiau neskaitant Sidnėjaus, tai bus ilgiausias krepšininkų olimpinis reisas, į vieną pusę sudarysiantis per 10 tūkstančių kilometrų. Tad ką ilgų kelionių metu veikia krepšininkai?

Rinktinės kapitonas Robertas Javtokas pasakojo, kad ilgesnių kelionių valandas vyrai išnaudoja poilsiui – vieni klausosi muzikos, kiti žaidžia kompiuterinius žaidimus ar skaito knygas. Žaidimo strategijos skrydžio metu neaptarinėja, tai asmeninis laikas. Tačiau visiems aukštaūgiams norisi vieno – kuo greitesnės ir patogesnės kelionės.

„Labai svarbu erdvė kurią gauni. Smagiausia keliauti arba verslo klase, arba užsakomaisiais reisais, kuriuose šalia tavęs būna dar kelios laisvos vietos, leidžiančios patogiau ištiesti kojas bei pailsėti nugarai“, – sakė komandos kapitonas.

Lengvos pramogos bei poilsis nėra būdingos vien tik Lietuvos rinktinės skrydžiams – laiko nuolat stokojantys profesionalieji krepšininkai keliones stengiasi panaudoti turiningai. Tiesa, kartais žaidimo atgarsiai nesibaigia ir lėktuve: pavyzdžiui, kai kurie NBA strategai skrydžiuose stengiasi skatinti žaidėjų tarpusavio bendravimą ir taip dar labiau sustiprinti komandos ryšį. Vis tik krepšininkų reisai ne visada būna tik ramūs – po didžiųjų pergalių būtent lėktuvas namo dažnai tampa ta vieta, kur vyksta didelė dalis šventimo.

Užsakomuoju reisu į Ispaniją išskridę krepšininkai pasiruošimą olimpiadai tęs Malagoje, kur liepos 21 žais atsakomąsias varžybas su šios šalies komanda.

Pažymėtina, kad į Ispaniją Lietuvos krepšininkai skrenda tuo pačiu lėktuvu kaip ir Ispanijos rinktinės žaidėjai.

Po kelionės per Atlantą rinktinė liepos 25 Buenos Airėse susitiks su Australijos, o 27 su Argentinos komandomis. Paskutinė krepšininkų stotelė prieš žaidynes bus San Paule, kuriame liepos 30 vėl bus susitinkama su Australija, o liepos 31 d. – priklausomai nuo išvakarėse žaistų rungtynių rezutatų, Lietuvos varžovė bus arba šeimininkė Brazilija, arba Kinijos rinktinė.

Olimpines žaidynes Lietuvos rinktinė pradės rugpjūčio 7 d. akistata su Brazilija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)