VDU krepšininkai krepšinio turnyre, kuriame varžėsi 20 komandų, žingsniavo vien pergalėmis – iš viso laimėjo 6 rungtynes, o finale 13 taškų skirtumu 95:82 pranoko žaidynių šeimininkų – Zagrebo universiteto sportininkus.

Po rungtynių VDU žaidėjai skandavo: „Mes čempionai!”, dainavo Marijono Mikutavičiaus dainą, tapusią tarsi Lietuvos krepšinio himnu, „Trys milijonai” bei kitas pergalingas dainas.

Primename, kad pirmadienį kilo nemažas skandalas – paaiškėjo, kad dėl komandos drausmės pažeidimų iš VDU komandos buvo pašalinti du krepšininkai – Tauras Jogėla ir Linas Krivickas. Taisyklių nesilaikę krepšininkai netgi atsidūrė policijoje, vienam iš jų buvo nustatytas 0,3 promilės girtumas. Neilgai trukus krepšininkus pareigūnai paleido.

Visgi VDU kolektyvas pasistengė pamiršti nemalonų incidentą. Treneris Arūnas Juknevičius bei komandos vadovas Vladas Juknevičius po pergalingų akimirkų buvo mėtomi į orą, o vėliau tiek žaidėjai, tiek treneris sulaukė Kroatijos ir kitų šalių žiniasklaidos dėmesio, noriai dalijo interviu.

„Džiugu, kad tęsiame tradicijas ir jau septintą kartą esame stipriausi tarp Senojo žemyno krepšinio komandų. Penkis kartus triumfavome Europos studentų krepšinio čempionate ir jau antrąkart Europos studentų žaidynėse. Mūsų komandai kiekviena pergalė yra saldi ir itin svarbi. Stengiamės ne tik dėl universiteto, bet ir visos Lietuvos garbės. Juk Lietuva – krepšinio šalis, tad kartelės jokiu būdu negalima nuleisti. Dėl to atsakomybė – tik didesnė. Visada lengviau iškovoti titulą, nei jį apginti”, – pabrėžė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Anot jo, šiemet pasiruošimas žaidynėms nebuvo toks paprastas.

„Buvo mažai laiko visiems kartu pasiruošti šioms žaidynėms, kadangi dalis žaidėjų dalyvavo SELL žaidynėse, dalis – Kinijoje, kiti – turnyre Kaune. Visgi džiugu, kad pavyko pasiekti savo tikslus. Pagal rezultatus atrodo, kad mes pergales skynėme gana lengvai, tačiau kiekvienose rungtynėse teko gana aršiai kovoti. Apskritai nėra paprasta patekti į šias žaidynes, kadangi reikia tapti ir Lietuvos studentų krepšinio lygos čempionate. Visi žinome, kad Lietuvoje visi moka žaisti krepšinį. Juk prieš tai buvo metų, kai nepavykdavo tapti Lietuvos čempionais”, – sakė A. Juknevičius.

Į simbolinį geriausių žaidėjų penketą pateko Donatas Sabeckis ir Marius Valukonis. Dar Europos universitetų žaidynių nugalėtojais tapo Lukas Grabauskas, Marijus Užupis, Donatas Sabeckis, Ignas Labutis, Justas Tamulis, Paulius Sorokas, Rytis Juknevičius, Dominykas Domarkas, Adomas Drungilas ir Airidas Nutautas.

Antradienio vakarą čempionai grįžta į gimtąją Lietuvą, tačiau ne visi. Penki iš jų tęs kovas žaidynėse – dalyvaus 3×3 krepšinio čempionate. Tai I. Labutis, J. Tamulis, L. Grabauskas, M. Užupis ir komandos vadovas V. Juknevičius.

„Džiugu, kad VDU studentai mielai aukoja savo vasaras, net keičia savo planus, kad galėtų ginti savo universiteto garbę. Pavyzdžiui, Marius Valukonis Europos studentų čempionu tapo jau ketvirtą kartą”, – pagarbiai apie savo sportininkus atsiliepė A. Juknevičius. – Ir Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjas Edgaras Ulanovas būtų vykęs į Kroatiją, jei jo nebūtų pakvietę į rinktinę. Šis VDU komandos narys nuolat mums noriai padeda, kai tik gali.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)