Pirmaisiais amerikiečių varžovais bus Argentinos krepšininkai, kurie Las Vegase jau pralaimėjo kontrolinę kovą Nigerijai – 92:96.

Į JAV rinktinės treniruočių stovyklą susirinko 12 pagrindinės sudėties žaidėjų ir 24 jaunesni krepšininkai, kurie į nacionalinę komandą pretenduos ateityje.

Labiausiai patyręs JAV rinktinės žaidėjas – 32-ejų Carmelo Anthony, kuris jau du kartus yra laimėjęs olimpinį auksą – 2008 ir 2012-aisiais.

Be jo, vienos ryškiausių komandos žvaigždžių yra į „Golden State Warriors“ šią vasarą persikėlęs Kevinas Durantas, NBA čempionas Kyrie IrvingasKlivlando „Cavaliers“.

Nors šiemet rinktinei atsisakė padėti dvi ryškiausios NBA asmenybės – LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry, amerikiečiai vis tiek yra laikomi realiausiais pretendentais į olimpinį auksą.
To neslepia ir K. Durantas. „Mūsų tikslas yra vienas – užimti pirmąją vietą. Ir mes tai planuojame padaryti“, – sakė puolėjas.

Anot trenerio M. Krzyzewski, dabartinė situacija, kai galutinė komandos sudėtis pasirinkta iš anksto, nuima daug galvos skausmo. „Anksčiau reikėdavo spręsti, kurie iš 16 žaidėjų pateks į galutinį dvyliktuką, tačiau dabar tokios problemos nėra. Ir taip mes taupome laiką“, – konstatavo jis.

Paskutinį kartą JAV rinktinės stovykloje didelis triukšmas kilo, kuomet už darbą rinktinės stovykloje treneris padėkojo Damianui Lillardui. Šiemet tokių problemų nebus, nors Portlando „Trail Blazers“ ekipos lyderio nacionalinėje komandoje ir toliau nėra.

Pirmąją treniruočių dieną pagrindinės komandos sudėties žaidėjai sužaidė lengvo pobūdžio rungtynes su jaunaisiais krepšininkais.

Iki olimpinių žaidynių JAV komanda sužais penkerias kontrolines rungtynes. Jie susitiks su Argentina, dukart žais su Kinija ir po sykį – su Venesuela ir Nigerija.

Olimpines žaidynes NBA žvaigždės pradės A grupėje, kurioje taip pat kausis Serbijos, Prancūzijos, Kinijos, Australijos ir Venesuelos rinktinės.

JAV rinktinės sudėtis

Gynėjai: Kyle'as Lowry, Kyrie Irvingas, Klay Thompsonas, Jimmy Buttleris, DeMaras DeRozanas;
Puolėjai: Draymondas Greenas, Kevinas Durantas, Harrisonas Barnesas, Paulas George'as, Carmelo Anthony;
Vidurio puolėjai: DeAndre Jordanas, DeMarcusas Cousinsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)