„Žaidėjas mane informavo, kad priėmė sprendimą pasitraukti iš rinktinės sudėties, – trumpai reziumavo naujausią situaciją rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. – Kokie buvo tokios sprendimo motyvai, reikia klausti jo paties”.

Po trenerių štabo pasitarimo nuspręsta, kad pamainos pasitraukusiam A. Milakniui ieškoma nebus – toliau pasirengimą tęs 13 likusių žaidėjų, kurie antradienį per pietus išskris į Malagą (Ispanija).

Pirmadienio rungtynėms Kaune su Ispanijos atstovais bus registruota 12 žaidėjų, išskyrus A. Kavaliauską, kuris dar nėra pasirengęs žaisti visa jėga ir tęsia gydymą.

Po šio mačo Lietuvos rinktinė išskrenda į Ispaniją, kur liepos 21 d. Malagoje žais atsakomąsias rungtynes su ispanais. Po to lietuviai kels sparnus į Argentiną, kur tęs pasirengimą Olimpinėms žaidynėms.

Primename, kad J. Kazlauskas dar šeštadienį paskelbė, jog vietos galutiniame rinktinės dvyliktuke šiemet neatsirado A. Milakniui ir Vaidui Kariniauskui, tačiau jie, kaip atsarginiai žaidėjai, toliau turėjo likti su komanda, kuri keliaus į Ispaniją, Argentiną ir Braziliją – ten rinktinė dar sužais penkerias kontrolines rungtynes. Jiems šansas papildyti olimpinį dvyliktuką atsirastų, jeigu kuris nors iš registruotų žaidėjų patirtų traumą arba susirgtų.

Galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas (skliausteliuose – komanda, kurioje užbaigė sezoną):

Gynėjai

Mantas Kalnietis (29 m., 195 cm, Milano „EA7 Emporio Armani“, Italija)
Marius Grigonis (22 m., 198 cm, Manresos ICL, Ispanija)
Adas Juškevičius (27 m., 194 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuva)
Renaldas Seibutis (30 m., 196 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (26 m., 205 cm, Malagos „Unicaja“, Ispanija)
Jonas Mačiulis (31 m., 198 cm, Madrido „Real“ , Ispanija)
Edgaras Ulanovas (24 m., 198 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Paulius Jankūnas (32 m., 205 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Domantas Sabonis (20 m., 208 cm, Gonzagos universitetas, JAV)

Centrai

Robertas Javtokas (36 m., 211 cm., Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Antanas Kavaliauskas (31 m., 208 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuva)
Jonas Valančiūnas (24 m., 213 cm., Toronto „Raptors“, Kanada).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (772)