Vienu gabiausių jaunųjų Europos krepšininkų kadaise laikytas Tauras Jogėla neatsispyrė prieš studentiško bendrabučio linksmybes.

23-ejų puolėjas, 2009 metais tapęs geriausių Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionato žaidėju, pateko į Kroatijos spaudos puslapius, kuomet su komandos draugu Linu Krivicku buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Du krepšininkai į Zagrebą atvyko kartu su Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa, dalyvaujančia Europos studentų žaidynėse. Bet namo jie iškeliaus atskirai ir be medalių, kuriuos jau užsitikrino Lietuvos atstovai.

Anot Kroatijos portalo „Sportske Novosti“, du neblaivūs nuogi krepšininkai įsiveržė į dušą žaidynių dalyvius priėmusiame universiteto bendrabutyje, kuriame tuo metu prausėsi keletas merginų. Šios išsigandusios iškvietė pareigūnus. Lietuviai buvo nuvežti į policiją ir po apklausos paleisti.

T. Jogėla ir L. Krivickas iškart buvo pašalinti iš komandos ir nebežaidė krepšinio turnyro pusfinalyje.

„Pats esu kitame mieste – Rijekoje, todėl visų detalių nežinau. Tik galiu patvirtinti, kad tie vaikinai pašalinti iš delegacijos. Bus visiems pamoka ateičiai“, – Krepšinis.lt sakė Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas.

Pamoka T. Jogėlos ir L. Krivicko gali laukti ir Lietuvoje. VDU rektorius Juozas Augutis Krepšinis.lt teigė neketinantis žiūrėti į skandalingą universiteto atstovų elgesį sporto šventėje pro pirštus.

„Kol kas nepavyko tiesiogiai pasikalbėti su komandos atstovais, visos informacijos neturime, todėl nenorėčiau plačiai komentuoti. Jeigu iš tiesų krepšininkai taip elgėsi – jie bus nubausti. Tikrai nepaliksime visko, kaip yra. Bet turime tiksliai išsiaiškinti visas aplinkybes“, – kalbėjo J. Augutis.

Tuo metu Zagrebe krepšinio komandą lydintis VDU sporto centro vadovas Vladas Juknevičius Krepšinis.lt tvirtino, kad Kroatijos žiniasklaidos informacija apie incidentą nebuvo visiškai tiksli. Tiesa, jis pats pasakoti nemalonios istorijos nenorėjo, aiškindamas, kad tai netrukus turėtų padaryti Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) atstovai.

„Merginų ir vaikinų parodymai skyrėsi. Faktas tas, kad studentų miestelyje jie nebegyvena, iš jų atimtos akreditacijos. Organizatoriai į šį įvykį pažiūrėjo labai griežtai, iki vėlyvos nakties svarstė krepšininkų elgesį. Paskui pasikvietė mus, paaiškino, kad tai – labai negražus nutikimas. Pritariame: juk yra drausmės taisyklės, tokių dalykų – naktinių pasivaikščiojimų – mes netoleruojame“, – dėstė V. Juknevičius, pasak kurio, vietos policija žaidėjams pretenzijų nebeturi.

Krepšinis.lt žiniomis, paleisti į laisvę du lietuviai Kroatijos iš karto nepaliko ir persikraustė gyventi į viešbutį. Bet pirmadienį vakare vyksiančiame krepšinio varžybų finale, kuriame VDU ekipa varžysis su šeimininkais Zagrebo universiteto studentais, jie tikrai nedalyvaus.

LSKL čempionams finale negalės padėti ir įžaidėjas Rytis Juknevičius, kuriam plyšo raumuo.

T. Jogėla praėjusį sezoną baigė Prienų-Birštono „Vytauto“ komandoje, o kitą rudenį turėtų persikelti į Rygos „Barons“ (Latvija) klubą.

26-erių gynėjas L. Krivickas praėjusį sezoną žaidė Regionų krepšinio lygoje rungtyniaujančioje Radviliškio ŠSPC ekipoje.

Krepšininkai nebuvo nuogi ir į merginų dušą nesiveržė

Pasirodžius informacijai apie Vytauto Didžiojo universiteto vaikinų krepšinio komandos žaidėjų drausmės pažeidimus Kroatijoje vyksiančiose Europos studentų žaidynėse, Lietuvos studentų krepšinio lyga ir Vytauto Didžiojo universitetas patikslino informaciją apie šį įvykį.

Žiniasklaidoje skelbiama, kad studentai Tauras Jogėla ir Linas Krivickas buvo pasirodę viešumoje neblaivūs bei nuogi. Šie faktai iš dalies yra neteisingi, kadangi Kroatijos policija nustatė, kad vienas iš studentų buvo blaivus, antrajam buvo nustatytas 0,3 promilės girtumas. Nustačius sportininkų tapatybes bei patikrinus dėl girtumo, vaikinai buvo iškart paleisti. Taip pat norime paneigti informaciją, kad krepšininkai buvo nuogi.

Incidentas įvyko dėl to, nes krepšininkai išėjo iš bendrabučio neturėdami raktų, todėl į bendrabutį stengėsi patekti per atsarginį įėjimą. Tuo metu trečiajame aukšte, kuriame apgyvendintos merginos, buvo atidarytos durys ir krepšininkai pro jas įėjo. Merginos, savo aukšte pastebėję vaikinus, išreiškė pasipiktinimą komandos vadovams ir jie kreipėsi į policiją.

Krepšininkai iš karto buvo pašalinti iš komandos, nes nesilaikė vidinių komandos taisyklių išvykose, tarp kurių sportininkų prašoma nevartoti alkoholio, netrikdyti kitų čempionato dalyvių miego nakties metu ir skirti pakankamai laiko poilsiui prieš varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (572)