Pirmadienio popietę Kanadoje tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) skelbs savo ataskaitą apie dopingo vartojimo mastus Sočio olimpinėse žaidynėse. Manoma, kad bus pateikti skandalingi duomenys, po kurių išviešinimo Rusijos sportininkams grės itin realus pašalinimas iš žaidynių Brazilijoje.
Stipriausi atletai nori kovoti su stipriausiais. Kaip bežiūrėsi, sporto pasaulyje mūsų šalis yra viena iš pirmaujančių, todėl aš manau, kad kiekvienas sportininkas jaustų trūkumą, jei jo rungtyje nebūtų kurio nors pajėgaus oponento iš Rusijos delegacijos.
Andrejus Kirilenka
Visgi A. Kirilenka nemano, kad reikėtų imtis pačių griežčiausių priemonių ir prisimena praėjusį amžių, kuomet amerikiečiai ir grupė šalių šaltojo karo metais (1980-aisiais) boikotavo Maskvos olimpines žaidynes, o sovietai lygiai taip pat pasielgė per 1984-ųjų Los Andželo olimpiadą.

„Mano nuomone Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės be Rusijos – tai ne žaidynės. Ir jau turime patvirtinimą – 1980 ir 1984-uosius metus, kuomet olimpiada buvo boikotuojama. Stipriausi atletai nori kovoti su stipriausiais. Kaip bežiūrėsi, sporto pasaulyje mūsų šalis yra viena iš pirmaujančių, todėl aš manau, kad kiekvienas sportininkas jaustų trūkumą, jei jo rungtyje nebūtų kurio nors pajėgaus oponento iš Rusijos delegacijos. Dėl šios priežasties aš manau, kad Rusija privalo dalyvauti Rio de Žaneiro žaidynėse.

Kalbant apie dopingą, tai yra viso pasaulio problema, ne tik Rusijos. Su tuo mes privalome kovoti, priimti griežčiausias priemones, kad sportas būtų švarus“, – teigė jis.

Rusijos krepšinio rinktinė į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes nepateko.

Primename, kad pirmadienio popietę Kanadoje nepriklausomas ekspertas Richadas McLarenas skelbs savo ataskaitą apie dopingo vartojimo mastus Sočio olimpinėse žaidynėse.
Rusijos sporto delegacijai bus paskelbtas galutinis nuosprendis – šalis bus pašalinta iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Taip vieningai trimituoja Rusijos žiniasklaida, paniškai bijanti vakare Kanadoje vyksiančios spaudos konferencijos, į kurią šiuo metu krypsta viso pasaulio sporto žiniasklaidos akys.

Kad Rusijos rinktinei kyla visiškai reali grėsmė nedalyvauti žaidynėse Brazilijoje, paliudija ir savaitgalio įvykiai. Į viešumą buvo nutekintas JAV antidopingo agentūros (USADA) direktoriaus Traviso Tygarto laiškas, kuriame IOC Thomasas Bachas raginamas negailestingai braukti rusus iš žaidynių Rio sąrašų.

„Mes kalbame visų sąžiningų sportininkų ir antidopingo organizacijų vardu, – rašoma T. Tygarto laiške,– Prašome, kad IOC vykdomoji valdyba imtųsi veiksmų bei pašalintų Rusijos olimpinę bei parolimpinę rinktines iš Rio de Žanerio olimpinių varžybų. Smūgis, kuris jau suduotas olimpiniam judėjimui, yra nepataisomas. Tačiau reikia daryti viską, kad nebūtų žengta dar toliau. Ir reikia imtis kuo griežtesnių priemonių. Dopingas, kurio vartojimą toleruoja valdžia, neturi būti toleruojamas, ką sako ir olimpiniai principai. Negalime užsimerkti prieš tai, kas vyksta Rusijoje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)