„Kiek galime, tiek laukiame, kaip išsispręs situacija su Donatu. Visi puikiai suprantame, koks jis geras žaidėjas, galintis duoti komandai labai daug. Visą laiką sakiau, kad mes suprantame Donato situaciją ir tikrai gerbsime bet kokį jo sprendimą, – situaciją komentavo 61-erių metų specialistas. – Todėl laukėme ir jo neskubinome. Tačiau artėja laikas, kai mes turime paskelbti galutinį dvyliktuką, galų gale mums reikia būti garbingiems ir tų žaidėjų, kurie jau senokai treniruojasi, atžvilgiu.“

Dvylikos žaidėjų sąrašą, kuris bus išsiųstas į olimpinį komitetą, Lietuvos rinktinės treneriai planuoja paskelbti savaitgalį, prieš paskutines kontrolines rungtynes Kaune su Ispanijos rinktine. Tačiau norint apsidrausti nuo galimų įvairių netikėtumų, į likusią pasirengimo dalį Ispanijoje, Argentinoje ir Brazilijoje keliaus 14 žaidėjų.

„Maža kas gali nutikti – per tą laiką žaisime dar penkerias rungtynes, todėl vežamės 14 žaidėjų“, – sprendimą aiškino J. Kazlauskas

Pagal olimpinių žaidynių taisykles, iki liepos 18 d. užregistruotus žaidėjus galima keisti traumos ar ligos atveju iki krepšinio turnyro techninio susirinkimo, kuris numatytas rugpjūčio 5 d. 9 val. 30 min. vietos laiku.

Tuo tarpu Lietuvos krepšinio rinktinė ketvirtadienį žais paskutines tarptautinio turnyro rungtynes. Kėdainiuose 18.15 val. lietuviai susigrums su baltarusiais. Trenerio sprendimu, joms neregistruojami Jonas Valančiūnas, Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas ir Mantas Kalnietis.

Prieš šias rungtynes nuo 15.45 val. Kėdainių arenoje susikaus Venesuelos ir Nyderlandų rinktinės. Žiūrovai, turintys bilietus į Lietuvos rungtynes, šį mačą gali stebėti nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)