Ketvirtadienį Kėdainių arenoje baltarusiai susitiks su pergaliu keliu žengiančia Lietuvos rinktine.

„Per rungtynes su Lietuvą norime parodyti gerą krepšinį. Žaisti prieš komandą, kuri pasaulio reitinge yra trečia po JAV ir Ispanijos, visuomet naudinga. Tiems vaikinams, kurie dvejus metus apskritai nežaidė tarptautinių rungtynių, tai didžiulė patirtis, kai prieš tave išeina Valančiūnas, tas pats Sabonis arba Kalnietis. Tai tiesiog fantastika. Reikia stengtis sužaisti gerą krepšinį, aišku, jei tai leis varžovai”, – sakė A.Krutikovas.

Šis krepšinio specialistas pabrėžė, jog tai pirmosios rimtos tarptautinės baltarusių rungtynės po dvejų metų pertraukos.

„Prieš Lietuvą buvome Kinijoje. Į Lietuvą atvykome po sunkios dešimties dienų stovyklos prie Minsko. Šiuo turnyru baigiame pradinį pasirengimą. Šioje komandoje dar nėra kelių pagrindinių žaidėjų, tokių kaip Artiomas Parachovskis (Kazanės „Uniks”), Vladimiras Veremejenka (Emilijos Redžio „Grissin Bon”), Aleksandras Kudriavcevas (Minsko „Tsmoki”), Aleksejus Trostineckis (Minsko „Tsmoki”). Stengiamės sustiprinti komandą amerikiečiu įžaidėju. Akivaizdu, jog turime didelių spragų šioje pozicijoje”, – pasakojo A.Krutikovas.

Komandos vairą jis perėmė iš serbo Dušano Gvozdičiaus, kurio komanda prieš dvejus metus nepraėjo Europos čempionato atrankos. Dabar naujai suburtos rinktinės laukia naujas išbandymas – 2017 m. Europos čempionato atranka. Varžovai – Estijos, Lenkijos ir Portugalijos krepšininkai. Jau rugpjūčio 31-ąją laukia rungtynės išvykoje su Estijos rinktine.
Tiems vaikinams, kurie dvejus metus apskritai nežaidė tarptautinių rungtynių, tai didžiulė patirtis, kai prieš tave išeina Valančiūnas, tas pats Sabonis arba Kalnietis. Tai tiesiog fantastika.
Aleksandras Krutikovas
A. Krutikovas kol kas negalėjo apibūdinti savo komandos stiliaus, nes ji neseniai pradėjo treniruotis drauge, be to, trūksta dar kelių krepšininkų.

„Tik pradėjome derinti tą stilių. Dabar vienerios rungtynės būna puikios, kitos baisios. Mano vizija – kad būtų subalansuota komanda, subalansuotas ir puolimas, ir gynyba. Daugybę dalykų tobulinome stovyklos metu, tačiau, pavyzdžiui, prieš fiziškai stiprią Venesuelos komandą tai nepavyko. Matėsi, kad mūsų antroji linija yra gerokai silpnesnė. Tačiau siekiame, kad mūsų žaidimas būtų greitas ir agresyvus, o gynyba įvairi”, – sakė A. Krutikovas.

Į peržiūrą jis buvo pakvietęs daugiau nei trisdešimt krepšininkų. Geriausius, kurie žaidė Baltarusijoje, be tų, kurie rungtyniavo užsienyje.

„Būtent su tais krepšininkais, kurie žaidė užsienyje sieju dideles viltis”, – sakė strategas, ilgai dirbęs Lenkijos aukščiausios krepšinio lygos klubuose.

Stengiamės sustiprinti komandą amerikiečiu įžaidėju. Akivaizdu, jog turime didelių spragų šioje pozicijoje.
Aleksandras Krutikovas
Pasak jo, į Lietuvą baltarusių ekipa atvyko patikrinti tai, kaip pavyko pasirengimas, ir kas vertas žaisti rinktinėje, kurie liepos 17-ąją pradės pasirengimą Europos čempionato atrankai. Ši stovykla vyks Druskininkuose.

A.Krutikovas pripažino, jog norėtų rinktinėje matyti daugiau jaunų žaidėjų.

„Anksčiau rinktinę papildydavo baltarusiai, studijuojantys JAV. Tarp jų buvo tokie krepšininkai, kaip Jegoras Meščeriakovas, A.Parachovskis. Tačiau dabar padėtis kitokia. Patys puikiai žinote, kad sportas numeris vienas Baltarusijoje yra ledo ritulys. Mums trūksta impulso. Atvykęs į Lietuvą visuomet gaunu teigiamą „užtaisą”, kokia čia krepšinio sistema. Jau seniai neturime jaunų žaidėjų, kurie stengtųsi pakeisti tuos patyrusius krepšininkus, kurie jau seniai perkopė trisdešimt metų”, – sakė A. Krutikovas.

Baltarusijos ir Lietuvos rinktinių mačas Kėdainių arenoje ketvirtadienį prasidės 18.15 val.

Prieš tai ten pat žais Nyderlandų ir Venesuelos rinktinės. Šias rungtynes nemokamai gali stebėti visi, turintys bilietus į lietuvių ir baltarusių mačą.

Primename, kad Lietuvos krepšinio rinktinė iki šio sužaidė ketverias kontrolines rungtynes ir visas jas laimėjo itin įtikinimai – sutriuškintos ir Naujosios Zelandijos, ir Tuniso, ir Venesuelos, ir Olandijos ekipos.

Tarptautinį turnyrą Lietuvos rinktinė baigs turėdama naują rėmėją – visoje Europoje žinomą Vokietijos kompaniją „Gardena”. Ši tarptautinei „Husqvarna” grupei priklausanti sodo technikos ir įrankių gamintoja prie rinktinės rėmėjų prisijungia pirmą kartą.

Po tarptautinio turnyro Lietuvos krepšininkų laukia paskutinis šįmet mačas tėvynėje. Savotiškomis palydėtuvėmis taps rungtynės su Europos čempione Ispanija ateinantį pirmadienį.

Daugiau informacijos apie kontrolines rungtynes ir bilietus – informacinėje svetainėje www.krepsiniobilietai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)