Į aikštės centrą jaunieji lietuviai, treneriai ir personalo nariai žengė sirgaliams plojant atsistojus. Aplodismentų negailėjo ir vyrų rinktinės kandidatai, o atminimo dovanas jiems įteikė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

DELFI primena, kad šios amžiaus grupės apdovanojimus lietuviai iškovojo pirmą kartą šalies krepšinio istorijoje. Mažajame finale jie 81:63 nugalėjo Ispaniją ir pasiekė revanšą, kadangi grupės varžybose šeimininkams nusileido 61:65.

Pirmame etape jo vadovaujama komanda, be pralaimėjimo Ispanijai, dar įveikė Argentiną (74:57) ir Malį (96:73), aštuntfinalyje perlipo Egipto barjerą (80:65), ketvirtfinalyje po dramatiškos kovos ir pratęsimo palaužė Prancūziją (73:72), bet pusfinalyje turėjo pripažinti JAV krepšininkų pranašumą (70:98).

Pastarieji ketvirtą kartą iš eilės tapo pasaulio čempionais, finale net 96:56 sudaužę Turkijos ekipą.

Į simbolinį pirmenybių penketą išrinktas Arnas Velička. 16-metis gynėjas per rungtynes vidutiniškai rinkdavo 12,1 taško, 4,1 atšokusio kamuolio ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos 17-mečių vaikinų krepšinio rinktinė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)