Oficialios NBA svetainės „Knicks“ puslapyje komandos sudėtyje prie M. Kuzminsko nurodyta, kad jis yra iš Sovietų Sąjungos.

Jei dėl šio fakto dar galima būtų ginčytis, nes M. Kuzminskas iš tiesų gimė 1989 metų spalio 19 dieną, kai šis darinys dar gyvavo, tai didžiausią nuostabą kelia tai, kad informacijos eilutėje prie prierašo, kur krepšininkas žaidė anksčiau, t. y. prieš NBA, taip pat skelbiama, kad tai – Sovietų Sąjunga, nors pastaruosius trejus metus puolėjas atstovavo Ispanijos ekipai Malagos „Unicaja“

Dar prieš tai M. Kuzminskas gynė Kauno „Žalgirio“, Šiaulių „Šiaulių“, Vilniaus „Perlo“ ir „Sakalų“ garbę.

M. Kuzminsko profilyje „Knicks“ puslapyje taip pat trūksta ir žaidėjo nuotraukos bei numerio, kuriuo jis žais NBA lygoje.

Štai, pavyzdžiui, prie kito Niujorko komandos naujoko ispano Guillermo Hernangomezo pateikiama sąlyginai teisinga informacija – kad jis į „Knicks“ persikėlė iš Sevilijos „Cajasol“, nors pastarąjį sezoną ir žaidė Madrido „Real“ klube.

Beje, tai ne pirmas kartas, kai NBA lietuviai priskiriami Sovietų Sąjungai. Taip amerikiečiai jau klydo ir su Donatu Motiejūnu, ir su Domantu Saboniu.

„Knicks“ sudėtis oficialioje NBA svetainėje (nba.com nuotr.)

M. Kuzminskas: sugebėjau pasiekti svajonę

M. Kuzminskas šeštadienį džiūgavo, kad pagaliau įgyvendino tai, apie ką svajoja kiekvienas mažas vaikas.

„Šiandien tapau New York KNICKS šeimos nariu! Parašai sudėti ir dar vienas žingsnis link stipriausios pasaulio lygos žengtas!

Esu labai laimingas ir labiausiai norėčiau padėkoti savo artimiesiems, treneriams, draugams ir visiems, kurie mane palaikė. Kiekvienam mažam vaikui NBA yra gyvenimo svajonė. Tokią svajonę turėjau ir aš. Džiugu, kad žingsnis po žingsnio sugebėjau ją pasiekti.

Džiaugsmo daug, tačiau dar daugiau atsakomybės, nes noriu pateisinti naujojo klubo vadovų, trenerių, žaidėjų ir sirgalių pasitikėjimą! Nuo šiol teks darbuotis dar sunkiau, kad pritapčiau aukščiausiame lygyje. Tačiau labai laukiu naujų iššūkių ir esu pasiruošęs!

O dabar keliauju atgal į Lietuvą ir pasimatysime Lietuvos rinktinėje! Sėkmės!“, – savo „Facebook“ paskyroje iškart pasirašęs sutartį su „Knicks“ brūkštelėjo M. Kuzminskas.

Ph. Jacksonas: M. Kuzminskas bus naudingas

Net 13-a NBA čempiono žiedų (du iškovojo kaip žaidėjas, o 11-a – kaip treneris) turintis legendinis Niujorko „Knicks“ prezidentas Philas Jacksonas džiaugiasi, kad klubui pavyko prisivilioti M. Kuzminską.

Niujorko „Madison Square Garden“ treniruočių centre surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistai paklausė Ph. Jacksono, ko komanda tikisi iš naujoko europiečio.

„Kaip ištarti „Kuzminskas“?, – šypsodamasis paklausė Philas.

„Mindy“, – patarė „Knicks“ generalinis direktorius Steve'as Millsas

„Ne, mes vadinsime jį Kuz“, – nusprendė 70-metis Ph. Jacksonas.

„Mes norėjome gauti subrendusį ir mobilų trečiąjį numerį, kuris sugebėtų pataikyti iš distancijos, praplėsti mūsų puolimą. Jis tas žaidėjas, kuriam reikės adaptuotis NBA lygoje, ir mes tai suprantame. Bet mes taip pat žinome, kad jis suteiks mums dar vieną galimybę žaisti mažesniu ir greitesniu penketu. Jis – toks atletas, kurio žaidimą žmonėms patiks stebėti“, – teigė jis.

Šalia gyvos NBA legendos sėdėjęs naujasis „Knicks“ vyriausiasis treneris, buvęs Jutos „Jazz“ snaiperis Jeffas Hornacekas, pritariamai linktelėjo galva.

„Knicks“ gretose mūsiškis rungtyniaus kartu su tokiomis žvaigždėmis, kaip Carmelo Anthony ar ekipos naujokai Derrickas Rose'as ir Joakimas Noah bei Latvijos supertalentu Kristapu Porzingiu.

Šį tarpsezonį „Knicks“ gerokai pakeitė savo veidą: Niujorką paliko aukštaūgis Robinas Lopez ir gynėjai Jose Manuelis Calderonas bei Jerianas Grantas, o, be jau minėtų žaidėjų, komandą sustiprino Brandonas Jenningsas, Justinas Holiday, Courtney Lee ir G. Hernangomezas.

Buvęs „Unicajos“ narys tapo ketvirtuoju lietuviu, žaisiančiu kitame NBA sezone. Toronto „Raptors“ komandoje žais Jonas Valančiūnas, kvalifikacinės sutarties iš Hjustono „Rockets“ yra sulaukęs Donatas Motiejūnas, o naujokų biržoje 11-liktu numeriu Orlando „Magic“ pašauktas, bet vėliau į Oklahomą išsiųstas, Domantas Sabonis vilkės „Thunder“ marškinėlius.

Tuo metu vienerių metų iš dalies garantuotą sutartį su Bruklino „Nets“ pasirašęs Egidijus Mockevičius savo vietą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje bandys užsitarnauti žaisdamas vasaros lygoje.

Sekmadienį M. Kuzminskas grįžta atgal į Lietuvą, kur vėl kibs į darbus rinktinėje, su kuria rugpjūčio 6-21 dienomis kovos Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio turnyre.

Ph. Jacksono komentaras apie M. Kuzminską – vaizdo įraše nuo 2:40 min.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (669)