27-erių metų K. Durantas su „Warriors“ pasirašys dvejų metų 54,3 mln. JAV dolerių vertės sutartį, o po pirmojo sezono turės teisę vėl rinktis: likti komandoje, ar ją palikti.

„Man labai skaudu, kad įskaudinsiu tiek daug žmonių, bet aš tikiu, kad priimu sprendimą, kuris bus naudingas mano karjerai“, – pripažino jis.

Kevin Durant and Russell Westbrook have broken up.https://t.co/KV7Sz6ovfS
— Bleacher Report (@BleacherReport) July 4, 2016

Toks 2007 metų NBA naujokų biržos antrojo šaukimo sprendimas supykdė „Thunder“ sirgalius, kurie masiškai puolė deginti žaidėjo marškinėlius ir ėmė jį vadinti „bailiu“. Vis tik dar labiau toks posūkis supurtė Kevino komandos draugą Russellą Westbrooką, kuris dabar taip pat suabejojo savo galimybėmis likti Oklahomoje.

Pastarojo sutartis baigsis jau kitą vasarą, todėl įmanomas scenarijus, kad 191 cm gynėjas bus iškeistas jau šiemet.

„Visos šios kalbos dėl Russello ateities yra hipotetinės – visi žino, ką mums reiškia šis žaidėjas“, – koks likimas laukia šio krepšininko, tiksliai atsakyti negalėjo S. Presti.

R. Westbrookas 2015 metais laimėjo rezultatyviausio NBA žaidėjo titulą ir praėjusiame sezone MVP rinkimuose finišavo ketvirtas, aplenkęs net ir tą patį K. Durantą, kuris užėmė penktą vietą. Jis taip yra dukart iš eilės laimėjęs „Visų žvaigždžių“ rungtynių MVP trofėjų ir per karjerą dideliais žingsniais nuolat tobulėja, o likęs be K. Duranto galėtų savo žaidimo lygį pakelti į neregėtas aukštumas.

Jau dabar juokaujama, kad likęs vienas „Thunder“ gretose jis trigubus dublius rinktų kiekviename mače, o gynėjo taškų vidurkis siektų bent 35 taškus.

„Russellas turi įgimtą talentą. Jis tikras lyderis, nes nebijo atsakomybės užsikrauti ant savo pečių. Manau, kad šią naštą jis priims ir dabar. Tai kitokia situacija, bet aš žinau, kad Russellas prie jos prisitaikys“, – neprarasti vienintelės likusios žvaigždės vylėsi „Thunder“ vadovas.

Tačiau net ir išvykus K. Durantui, Oklahomos ekipa savo gretose vis tiek dar turi talento: jaunieji aukštaūgiai Stevenas Adamsas ir Enesas Kanteris tobulėja gana sparčiai. Negana to, pokyčiai buvo atlikti ir NBA naujokų biržos naktį – vietoje Serge'o Ibakos komandą papildė gynėjas Victoras Oladipo, puolėjas Ersanas Ilyasova ir 11-sis šaukimas lietuvis Domantas Sabonis.

„Thunder“ neketino sustoti ir savo sudėtį norėjo sustiprinti Alu Horfordu, bet ilgas K. Duranto delsimas atbaidė krepšininką, kuris pasirinko Bostono „Celtics“.

Kai dvi geriausios praėjusių metų Vakarų konferencijos reguliariojo sezono komandos pasipildė žvaigždėmis (į „Warriors“ atvyko K. Durantas, į „Spurs“ – Pau Gasolis), neabejojama, kad snausti neturėtų ir „Thunder“. Tiesa, didžiausią dėmesį komandos vadovybė dabar skirs R. Westbrookui ir jo ateičiai.

Bet ar tik nebus taip, kad ekstazėje prieš porą savaičių buvusi „Thunder“ netrukus apsipils ašaromis, praradusi abu ryškiausius savo žaidėjus ir privalės kelionę į NBA viršūnę pradėti nuo nulio?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)