Timofejus Mozgovas keliasi į Los Andželo „Lakers“ komandą ir Kalifornijoje 216 cm ūgio centras per ketverius metus uždirbs 64 mln. JAV dolerių. Praėjusiame sezone NBA čempionu su Klivlando „Cavaliers“ klubu tapęs rusas per rungtynes vidutiniškai rinkdavo 6,3 taško, 4,4 atšokusio kamuolio ir 0,8 bloko.

DeMaras DeRozanas ir toliau bus Jono Valančiūno komandos draugu, su Toronto „Raptors“ susitaręs dėl penkerių metų ir 139 mln. JAV dolerių vertės sutarties. „Daugiau niekada nebemokėsiu už vakarienę“, – naują kanadiečių lyderio, kuris pernai kiekviename mače pelnydavo 23,5 taško, atkovodavo 4,5 kamuolio ir atlikdavo 4 rezultatyvius perdavimus, sutartį komentavo Kyle'as Lowry.

Nicolas Batumas nusprendė likti Šarlotės „Hornets“ komandoje, su kuria sutarė dėl penkerių metų sutartis, kurios metu savo piniginę jis papildys net 120 mln. JAV dolerių. Prancūzas pernai rinkdavo 14,9 taško, 6,1 atšokusio kamuolio ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo.

Andre Drummondas toliau rungtyniaus Detroito „Pistons“ ekipoje. 2012 metų 9-asis naujokų biržos šaukimas per ateinančius penkis sezonus uždirbs 130 mln. JAV dolerių. Praėjusiame sezone centro vidurkiai buvo 16,2 taško, 14,8 atšokusio kamuolio ir 1,4 bloko.

Jordanas Clarksonas su Los Andželo „Lakers“ sutarė dėl ketverių metų ir 50 mln. JAV dolerių vertės kontrakto. 24-erių metų gynėjas praėjusiame sezone rinkdavo 15,5 taško, 4 atkovotus kamuolius ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Jeremy Linas vėl keliasi į naują komandą – nuo šiol įžaidėjas rungtyniaus Brukline. Su „Nets“ jis pasirašys trejų metų sutartį, kurios vertė – 36 mln. JAV dolerių. Žaisdamas Šarlotėje gynėjas galėdavo pasigirti 11,7 taško, 3 rezultatyvių perdavimų ir 3,2 atšokusių kamuolių vidurkiu.

Bradley Bealas Vašingtono „Wizards“ gretose lieka už 130 mln. JAV dolerių, kuriuos uždirbs per penkerius metus. 23-ejų metų gynėjas yra vienas sostinės komandos lyderių: per rungtynes vidutiniškai pelno 17,4 taško, atlieka 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja 3,4 kamuolio.

D. J. Augustinas, kuris pernai, žaisdamas „Thunder“ ir „Nuggets“ ekipose, per 62 rungtynes rinkdavo 7,5 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo, pasirašys keturis metus galiosiančią sutartį. Jos vertė – 29 mln. JAV dolerių.

Jarrydas Baylessas iš Milvokio keliasi į Filadelfiją. Atakuojantis gynėjas, pelnydavęs 10,4 taško ir atlikdavęs 3,1 rezultatyvaus perdavimo, su „76ers“ sukirto rankomis dėl trejų metų ir 27 mln. JAV dolerių sutarties.

Mirza Teletovičius susitarė dėl kontrakto su Milvokio „Bucks“ klubu. Snaiperis iš Bosnijos ir Hercegovinos pernai lygoje pelnydavo po 12,2 taško ir po krepšiais sugriebdavo 3,8 kamuolio, o naujoje komandoje per trejus metus uždirbs 30 mln. JAV dolerių.

Mirza Teletovičius

Chandleris Parsonsas sugebėjo išsireikalauti maksimalios sutarties – į Memfio „Grizzlies“ ekipą persikelsiantis amerikietis per keturis metus savo piniginę papildys 96 mln. JAV dolerių. 27-erių puolėjas praėjusiame sezone „Mavericks“ klubui per rungtynes pelnydavo po 13,7 taško, atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 4,7 kamuolio.

Evanas Turneris, kuris „Celtics“ klube per 28 minutes rinkdavo 10 taškų, 5 atšokusius kamuolius ir 5 rezultatyvius kamuolius, keliasi į Portlandą. „Trail Blazers“ gretose jis per keturis sezonus uždirbs 70 mln. JAV dolerių.

Evanas Fournier, kuris buvo pagrindinis „Magic“ vasaros prioritetas, lieka Orlande. 23-ejų metų krepšininkas iš Prancūzijos per penkerius metus į savo kišenę susižers 85 mln. JAV dolerių. Gynėjo praėjusių metų statistika: 15,4 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 2,8 atkovoto kamuolio.

Matthew Dellavedova susitarė su Milvokio „Bucks“ dėl ketverių metų ir 38,4 mln. JAV dolerių vertės sutarties. Tiesa, NBA čempionas yra apribotas laisvasis agentas, todėl per tris dienas „Cavaliers“ gali pateikti tokį patį pasiūlymą. Vis tik „Bucks“ yra užtikrinta, kad taip neįvyks. Australas pernai pelnydavo 7,5 taško, atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir po krepšiais sugriebdavo 2,1 atšokusio kamuolio.

Solomonas Hillas ketveriems metams keliasi į Naujojo Orleano „Pelicans“ komandą, su kuria sutarė dėl 48 mln. JAV dolerių vertės kontrakto. 25-erių metų puolėjas praėjusiame sezone pasižymėjo 4,2 taško, 1 rezultatyvaus perdavimo ir 2,8 atkovoto kamuolio vidurkiais.

Dwightas Howardas grįžta namo – iš Hjustono „Rockets“ centras keliasi į Atlantos „Hawks“ gretas. 30-metis su „vanagais“ pasirašė trejų metų sutartį, kurios vertė – 70,5 mln. JAV dolerių. Hjustone 211 cm ūgio „Supermenas“ pelnydavo 13,7 taško, atkovodavo 11,8 ir blokuodavo 1,6 kamuolio.

Dwightas Howardas

Jeffas Greenas NBA lygoje rado jau penktąją savo stotelę – naująja tapo Orlando „Magic“ ekipa, su šokliuoju puolėju pasirašysianti vienerių metų ir 15 mln. JAV dolerių vertės sutartį. Praėjusiame sezone amerikietis vidutiniškai rinkdavo 11,7 taško ir 4,2 atkovoto kamuolio.

Justinas Hamiltonas tapo pirmuoju žaidėju, šią vasarą iš Europos persikėlusiu į NBA: po sezono „Valencia“ klube amerikietis vėl sugrįžta į stipriausią pasaulio krepšinio lygą. 26-erių centras su Bruklino „Nets“ pasirašys dvejų metų sutartį, kurios vertė – 6 mln. JAV dolerių. Europos taurėje krepšininkas vidutiniškai pelnydavo 11,3 taško ir atkovodavo 5,5 kamuolio.

Jaredas Dudley vėl grįžta į Finikso „Suns“ ekipą – veteranas susitarė dėl trejų metų ir 30 mln. JAV dolerių vertės sutarties. Paskutinė jo stotelė buvo „Wizzards“ komanda, kurioje 30-metis 7,9 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Mike'as Conley bent kol kas tapo NBA rekordininku pagal bendrą pasirašytos sutarties sumą. Gynėjas sutartį su Memfio „Grizzlies“ pratęs penkeriems metams, per kuriuos uždirbs net 153 mln. JAV dolerių. „Grizlių“ lyderis pernai vidutiniškai per susitikimą rinkdavo 15,3 taško ir 6,1 rezultatyvaus perdavimo.

Mike'as Conley

E'Twaunas Moore'as palieka Čikagą ir nuo šiol žais Naujojo Orleano „Pelicans“ klube. Ketverių metų sutartį, kurios vertė 34 mln. JAV dolerių, sudarysiantis gynėjas pernai pasigirti galėjo 7,5 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio vidurkiais.

Kentas Bazemore'as lieka Atlantos „Hawks“ gretose – vidutiniškai 11,6 taško praėjusiame sezone pelnydavęs snaiperis susitarė dėl ketverių metų ir 70 mln. JAV dolerių kontrakto.

Joakimas Noah Niujorko „Knicks“ klube prisijungs pie komandos draugo Derricko Rose'o, kuris Čikagą buvo priverstas palikti dėl atliktų mainų. Gynybos specialistas iš Prancūzijos, kuris pernai pelnydavo 4,3 taško, po krepšiais sugriebdavo 8,8 atšokusio kamuolio ir blokuodavo 1 varžovų metimą, su niujorkiečiais sudarys ketverių metų sutartį. Jos vertė – 72 mln. Jav dolerių.

Joe Johnsonas nuo šiol žais Jutos „Jazz“ ekipoje – veteranas pasiekė susitarimą dėl dvejų metų ir 22 mln. JAV dolerių vertės kontrakto. 35-erių puolėjas praėjusiame sezone vidutiniškai rinkdavo 12,2 taško, 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir 3,6 atkovoto kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)