Antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre kitame sezone pasiryžusios žaisti Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Maskvos srities „Chimki“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“. Jo dėl trofėjaus varžysis su dar 20 ekipų, tarp kurių yra ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Po Rusijos klubų sprendimo A. Kirilenka reagavo nedelsdamas ir paviešino tokį pareiškimą.

„Chimki“, „Lokomotiv“, „Zenit“ ir „Nižnij Novgorod“ bus diskvalifikuoti iš visų turnyrų, kuriuos rengia Rusijos krepšinio federacija. Visi komandų žaidėjų pirkimai ir pardavimai bus uždrausti. Liūdna, bet mes imsimės tokių priemonių.“

35-erių buvęs profesionalas taip pat prisipažino, kad visi Rusijos krepšininkai, atstovaujantys šiems keturiems klubams, neteks teisės žaisti nacionalinėje rinktinėje.

Tiesa, kadangi Rusijos krepšinio federacija neorganizuoja VTB lygos varžybų, todėl šiame čempionate ekipos galės rungtyniauti.

A. Kirilenka jau anksčiau viešai buvo pranešęs, kad Europos krepšinio kare šios šalies federacija palaikys FIBA pusę, todėl už nepaklusnumų bus skirtos diskvalifikacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)