Prieš skrydį per Atlantą Lietuvos rinktinė Europoje sužais 7 rungtynes, o Ispanijos krepšininkai Senajame žemyne turės 5 kontrolinius mačus. Du iš jų – su Lietuvos rinktine. Pirmoji komandų akistata įvyks liepos 18-ąją Kaune, o liepos 21-ąją Malagoje bus žaidžiamas „atsakomasis mačas“.

„Nėra jokių abejonių, kad mačai su Lietuvos rinktine mums bus patys rimčiausi išbandymai rengiantis olimpinėms žaidynėms. Tai komanda – kuri visuomet stipri, nepaisant to, kas žaidžia jos gretose, – Malagoje, oficialiai pristatinėdamas būsimąjį mačą pareiškė vyriausiasis ispanų treneris S. Scariolo.– Аš neabejoju, kad rungtynės su tokiu varžovu Malagoje turėtų sukelti didžiulį susidomėjimą.“

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Lietuvos ir Ispanijos rinktinės rungtyniaus toje pačioje grupėje kartu su Argentinos, Brazilijos, Nigerijos ir dar vieną iš olimpinio atrankos turnyro pateksiančia komanda.

Jei Lietuvos krepšinio rinktinės stovykla jau prasidėjo, ispanai į pirmąją treniruočių stovyklą rinksis tik liepos 1-ąją. Išplėstiniame kandidatų sąraše yra 24 žaidėjų pavardės, todėl S. Scariolo reikės gerokai pasukti galvą dėl galutinės komandos sudėties.

Treneris pripažįsta nerimaujantis dėl ryškiausios komandos žvaigždės Pau Gasolio. Nors veteranas pats ne kartą tvirtino, jog dalyvaus Rio de Žaneiro olimpiadoje, kuri jam greičiausiai būtų paskutinė, pastaruoju metu iš jo stovyklos ispanus pasiekia ne pačios maloniausios žinios.

Aukštaūgis neslepia bijantis Brazilijoje siaunčiančio Zika viruso ir netgi prabilo apie tai, kad prieš vykstant į Rio de Žaneirą jam reikėtų užsišaldyti spermą.

„Spermos užšaldymas yra vienas iš būdų, kuriuos aš jau apmąsčiau. Jei tai padarysiu – žaisiu olimpiadoje“, – pareiškė P. Gasolis, anksčiau studijavęs medicinos mokslus.

Zika viruso nešiotojai yra uodai – virusas sukelia gimdymo komplikacijas, kurios išprovokuoja kūdikio apsigimimus, dėl ko labiausiai ir nerimauja 35-erių ispanas.

„Realybė nėra raminanti. Aš pažįstu ne vieną NBA žaidėją, kurie dėl šios situacijos jau atsisakė dalyvauti žaidynėse. Nors rizika nėra didelė, bet ji egzistuoja, tai kelia dvejonių ne tik man, bet visai šalies delegacijai. Kai aš galutinai apsispręsiu, apie tai paskelbsiu viešai“, – aiškino P. Gasolis.

Komentuodamas P. Gasolio situaciją S. Scariolo buvo priverstas gūžčioti pečiais.

„Girdėjau šitas šnekas apie Zika virusą ir jas lydėjusius komentarus, jos sukėlė nemažai triukšmo. Tačiau man tikrai sunku kažką komentuoti – kiekvienas turi asmeninę pasirinkimo laisvę“, – teigė S. Scariolo.

Anot jo, Zika virusas nėra vienintelė problema, galinti užkirsti kelią P. Gasoliui atvykti į rinktinės stovyklą.

„Deja, yra ir daugiau neaiškumų. Jis nori pasirašyti naują kontraktą su kitu NBA klubu, tačiau kol kas nėra galimybių tai padaryti. Tikrai nežinau, kada jis galės treniruotis, kada atvyks ir man tai kelia nerimą“, – pažymėjo italas.

Spermos užšaldymas yra vienas iš būdų, kuriuos aš jau apmąsčiau. Jei tai padarysiu – žaisiu olimpiadoje
Pau Gasolis
Į Malagą ispanų rinktinė sugrįš po ketverių metų pertraukos – paskutinį sykį „Martin Carpena“ arenoje, kurioje namų rungtynes įprastai žaidžia „Unicaja“ ekipa, ispanai rungtyniavo dar 2012-ųjų vasarą. Įdomu tai, kad iš viso per visą istoriją Malagoje ispanai žaidė septynis kartus ir pralaimėjo tik sykį – 1995-ųjų vasarą juos gimtinėje nokautavo būtent Arvydo Sabonio, Šarūno Marčiulionio ir kitų žvaigždžių į priekį vedama Lietuvos komanda, besirengusi sidabru vainikuotam Europos krepšinio čempionatui.
Šarūnas Marčiulionis

„Europos vicečempionai lietuviai jau tapo tradiciniais mūsų varžovais. Jiems mes pralaimėjome 2003-iųjų Europos čempionato finale, tačiau paskutinės dvi akistatos svarbiausiuose mačuose buvo pergalingos – Ispanija laimėjo ir 2008-ųjų Pekino olimpinių žaidynių pusfinalį, ir 2015-ųjų Europos čempionato finalą Prancūzijoje. Iš viso Lietuva ir Ispanija tarpusavyje žaidė 29 kartus – 18 pergalių laimėjo mūsų rinktinė, o 9 – lietuviai“, – mačą pristato Ispanijos krepšinio federacija.

Be ispanų komandos, ruošdamasi Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms Lietuvos rinktinė namuose kausis su Naująja Zelandija, Tunisu, Venesuela, Olandija ir Baltarusija. Tuo metu ispanai gimtinėje be lietuvių priims Angolą ir Venesuelą. Vėliau abi rinktinės perskris Atlantą ir pratęs kontrolinių rungtynių ciklą Brazilijoje ir Argentinoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)