Tradiciškai pirmas „darbo vietoje“ pasirodė kapitonas Robertas Javtokas, viešbutyje su visa šeimyna apsistojęs dar sekmadienio vakarą.

Su nauju rinktinės autobusu kiek po vidurdienio atriedėjo ir Adas Juškevičius, o vestibiulyje jau aidėjo masažuotojo Juozuko juokas ir iš tolo matėsi plačiai išsišiepusio Gintaro Krapiko šypsena. Treneris, po Naujųjų metų išsiskyręs su Kauno „Žalgiriu“, buvo įdegęs, akivaizdžiai pailsėjęs ir pasiruošęs naujiems darbams.

Netrukus viešbutyje pasirodė ir trys jaunieji krepšininkai, pirmą kartą pakviesti į nacionalinės komandos treniruočių stovyklą – Vaidas Kariniauskas, Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas.

Jeigu ši trijulė važiavo iš Kauno, tai ketvirtajam naujokui Mindaugui Girdžiūnui kelionė neprailgo – „Neptūno“ įžaidėjas gyvena Klaipėdoje.

Viešbučio bare pasirodęs J. Kazlauskas susėdo su komandos personalu ir prie kavos puodelio kalbėjosi ne tik apie rinktinės reikalus, bet ir apie Europos futbolo čempionato kovas bei praėjusią naktį finišavusį NBA finalą.

Lietuvos delegacijos atvykimą vainikavo pasirodęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

11 kandidatų ir personalas Palangoje turėjo susirinkti iki 14 val., kuomet numatyti pietūs. Po jų J. Kazlauskas surengė komandos susirinkimą, o nuo 15.15 val. žaidėjai savo mintimis dalinosi su žiniasklaidos atstovais. Pavakarę Palangos stadione jų laukė ir pirmoji treniruotė, kurią vedė fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Krepšinis.lt žiniomis prie komandos tik trečiadienį prisijungs Mindaugas Kuzminskas, gavęs kelias dienas papildomo poilsio. 26-erių puolėjas tik penktadienio naktį grįžo iš Los Andželo, kur bendravo su NBA komandų vadovais.

Galimybės dar šiek tiek atsipūsti sulaukė žalgiriečių lyderis Paulius Jankūnas ir naujai iškeptas Italijos čempionas Mantas Kalnietis, o Jonas Valančiūnas, dabar dirbantis pagal individualų Toronto „Raptors“ treniruočių planą, į Palangą atvyks tik liepos 1-ąją.

O štai Jono Mačiulio ir Domanto Sabonio galvose šiuo metu sukasi visai kitos mintys. Pirmasis su Madrido „Real“ ekipa šį vakarą žais tik trečias Ispanijos ACB lygos finalo rungtynes prieš „Barceloną“ (serijoje iki trijų pergalių – kol kas lygybė 1-1), o antrasis birželio 24-ą dieną 2 val. Lietuvos laiku dalyvaus Brukline (JAV) vyksiančioje NBA naujokų biržoje.

Jau tikrai aišku, kad dėl vietos galutiniame dvyliktuke nekovos Artūras Gudaitis, nusprendęs vykti į Sakramentą. „Kings“ klubui priklausantis ir sekmadienį 23-ią gimtadienį atšventęs aukštaūgis į JAV vyks su opiu klausimu – ar jam reikalinga čiurnų operacija. Jeigu diagnozė bus neigiama, 208 cm ūgio klaipėdietis išmėgins save NBA vasaros lygoje, o jeigu teigiama – gulsis ant operacinio stalo.

Toks pats likimas ištiko Darjušą Lavrinovičių 36-erių veteranas tik prieš savaitę baigė savo sezoną Italijoje, be to, prisipažino vis dar jaučiantis paskutinės traumos padarinius – vasarį jam įplyšo kelio sąnario meniskas.

„Kelis dar nepilnai pagydytas ir žaidžiu su skausmais“, – prieš 12 dienų Krepšinis.lt pasakojo su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubu Italijos vicečempionu antrus metus iš eilės tapęs 212 cm ūgio vilnietis.

„Tiek jis, tiek mes norėjome ir galvojome, kad jo reabilitacija bus trumpesnė, bet šį kartą svarų žodį tarė daktarai. Taip iš tų 20 žaidėjų jau šiandien liko 18“, – giliai atsikvėpė J. Kazlauskas.

Antrą vasarą be nacionalinės komandos gali likti ir Donatas Motiejūnas, kuris toliau stiprina prieš metus operuotą nugarą ir nuo liepos 1 dienos tikisi sužinoti savo tolesnę NBA karjeros stotelę. Be to, šią savaitę 25-erių metų 213 cm ūgio kaunietis jauniesiems krepšininkams gimtajame mieste dar surengs ir savo vardo treniruočių stovyklą.

Work in progress! Best wishes! 👊👊👊 Darbas! Linkėjimai

A video posted by Donatas Motiejunas (@donatas_motiejunas) on Jun 7, 2016 at 9:48am PDT

Iš viso į išplėstinį Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą, kurį LKF oficialiai nusiuntė FIBA organizacijai, buvo patekę 24 žaidėjai, tačiau keturi iš jų jau „atkabinti“ – tai Žygimantas Janavičius, Lukas Lekavičius, Martynas Gecevičius ir Martynas Pocius.

Į Palangą J. Kazlauskas sukvietė visus 2015 metų Europos vicečempionus, išskyrus lūkesčių nepateisinusį jaunąjį L. Lekavičių.

Pajūryje Lietuvos krepšininkai sportuos iki liepos 5-os dienos, o pirmas draugiškas rungtynes birželio 29-ą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje sužais su Naujosios Zelandijos komanda.

„Vanagupės“ viešbutyje taip pat apsistojusi ir Tuniso krepšinio rinktinė, besiruošianti olimpiniam atrankos turnyrui. Su ja lietuviai jėgas išbandys liepos 1 dieną draugiškame mače taip pat uostamiestyje.

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5-21 dienomis. Krepšinio turnyre lietuviai pateko į B grupę, kurioje teks žaisti prieš Ispaniją, Argentiną, Braziliją, Nigeriją ir vieną iš atrankos laimėtojų.

Lietuvos rinktinės 18 kandidatų sąrašas (skliausteliuose – komanda, kurioje užbaigė sezoną):

Gynėjai

Mindaugas Girdžiūnas (27 m., 188 cm, Klaipėdos „Neptūnas“, Lietuva)
Mantas Kalnietis (29 m., 195 cm, Milano „EA7 Emporio Armani“, Italija)
Vaidas Kariniauskas (22 m., 197 cm, „Kymis“, Graikija)
Marius Grigonis (22 m., 198 cm, Manresos ICL, Ispanija)
Adas Juškevičius (27 m., 194 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuva)
Artūras Milaknis (30 m, 198 cm., Kazanės „Uniks“, Rusija)
Renaldas Seibutis (30 m., 196 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)

Puolėjai

Rokas Giedraitis (23 m., 198 cm, Šiaulių „Šiauliai“, Lietuva)
Deividas Gailius (28 m, 200 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuva)
Mindaugas Kuzminskas (26 m., 205 cm, Malagos „Unicaja“, Ispanija)
Jonas Mačiulis (31 m., 198 cm, Madrido „Real“ , Ispanija)
Edgaras Ulanovas (24 m., 198 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Paulius Jankūnas (32 m., 205 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Donatas Motiejūnas (25 m., 213 cm, Hjustono „Rockets“, JAV)
Domantas Sabonis (20 m., 208 cm, Gonzagos universitetas, JAV)

Centrai

Robertas Javtokas (36 m., 211 cm., Kauno „Žalgiris“, Lietuva)
Antanas Kavaliauskas (31 m., 208 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuva)
Jonas Valančiūnas (24 m., 213 cm., Toronto „Raptors“, Kanada)

Į pirmąją treniruočių stovyklą susirinkę krepšininkai:

V. Kariniauskas, M. Grigonis, E. Ulanovas, M. Girdžiūnas, R. Javtokas, A. Juškevičius, A. Milaknis, R. Seibutis, D. Gailius, R. Giedraitis ir A. Kavaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)