Į šią išskirtinę aplinką kiekvienais metais NBA lyga pakviečia tik tuos žaidėjus, kuriems prognozuojami patys aukščiausi šaukimai naujokų biržoje.

Į ceremoniją potencialiems lygos naujokams leidžiama atvykti ne tik su savo agentais, bet ir artimiausiais žmonėmis – šeimos nariais. Kartu su 20-mečiu Domantu ceremoniją stebės ir į JAV skrisiantis jo tėtis A. Sabonis.

Šeštadienį ESPN paskelbtame naujausiame naujokų biržos reitinge D. Sabonis pakilo į devintąją poziciją. Šis šaukimas priklauso Toronto „Raptors“ klubui, kurio vadovai neslepia savo susidomėjimo lietuviu ir labai pozityviai jį įvertino komandos treniruočių metu.

„Lietuvis – tinkamiausias pasirinkimas „Raptors“ komandai, kuriai labai trūksta sunkiojo krašto puolėjo pozicijos žaidėjo“, – rašė ESPN.

Be 20-mečio 2010 cm ūgio D. Sabonio į „žaliąjį kambarį“ pakviesta dar 13 žaidėjų, kuriems potencialiai prognozuojami itin aukšti šaukimai pirmajame rate. Tarp jų yra ir dar du europiečiai aukštaūgiai – austras Jakobas Poeltlas ir kroatas Draganas Benderis. Be jų, ceremoniją išskirtinėje vietoje stebės amerikiečiai Bennas Simmonsas, Brandonas Ingramas, Jaylenas Brownas, Wade‘as Baldwinas, Deyonta Davisas, Wade‘as Baldwinas, Buddy Hieldas, Skalas Labissiere‘as, Jamalas Murray, Krisas Dunnas ir Marquese‘as Chrissas.


D. Sabonis be „Raptors“ dalyvavo Bostono „Celtics“, Finikso „Suns“ bei Jutos „Jazz“ komandų treniruotėse.

Visgi, nors D. Sabonis jau kurį laiką siejamas su Toronto klubu, praėjusią savaitę su aukštaūgiu bendravęs Mindaugas Kuzminskas tikino, kad Domantas apie būsimą pasirinkimą naujokų biržoje nežino nieko.

„Ten tiesiog loterija – gali pakviesti net ir komanda, su kuria jis neturėjo treniruočių, todėl ateitis yra visiškai neaiški ir ji spręsis tik konkrečiai tą dieną (naktį iš birželio 23-ios į 24-ą). Biržos naktį būna labai daug netikėtumų, todėl nemanau, kad kažkokie pažadai egzistuoja, nes aukštesnį šaukimą turinti komanda gali imti ir pakviesti“, – Krepšinis.lt sakė M. Kuzminskas.

NBA naujokų birža vyks birželio 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)