A grupėje užtikrinta pergale turnyrą pradėjo Prancūzijos rinktinė. Ji 83:67 nugalėjo Kubos krepšininkes.

Prancūzes į pergalę vedė 19 taškų įmetusi Endy Miyem. Pralaimėtojoms 17 taškų pelnė Clenia Noblet.

Šioje grupėje kol kas nežaidė Naujosios Zelandijos rinktinė.

Žingsnį link kito etapo žengė ir Argentinos rinktinė, B grupėje startavusi ne itin sunkia pergale prieš Kamerūno krepšininkes – 75:64.

Argentinietėms po 15 taškų surinko Melisa Gretter ir Gisela Vega, o Afrikos atstovėms net 25 taškus įmetė Ramses Lonlack.

Abiems komandoms šioje grupėje dar teks išmėginti jėgas su turkėmis.

C grupėje dramatišką pergalę iškovojo Baltarusijos krepšininkės, 71:60 nugalėjusios Nigerijos atstoves.

Nugalėtojoms 15 taškų įmetė ir 13 kamuolių atkovojo Yelena Leuchanka. Nigerijos gretose rezultatyviausiai žaidė 19 taškų pelniusi Adaora Elonu.

Šioje grupėje dar varžosi ir Korėjos žaidėjomis.

D grupės kovas pergalingai pradėjo Kinijos krepšininkės, kurios be didesnio vargo 77:59 sutriuškino Venesuelos komandą.

Nugalėtojoms daugiausiai taškų pelnė Mengxin Sun. Jos sąskaitoje – 21 taškas. Tuo metu venesueliečių neišgelbėjo net ir 23 taškus surinkusi Waleska Perez.

Abejoms rinktinėms šioje grupėje dar teks sužaisti su Ispanijos rinktinė.

Į kitą atrankos varžybų etapą iškops po dvi geriausias grupių rinktines, kurios tęs kovą dėl 5 kelialapių: į pusfinalį patekusios komandos bilietus iškart įsidės į savo kišenes, o ketvirtfinalyje suklupusios ekipos susigrums dėl penktosios pozicijos.

Kelialapius į žaidynes jau turi JAV, Brazilijos, Serbijos, Kanados, Australijos, Japonijos ir Senegalo moterų rinktinės. Olimpiada Rio de Žaneire bus surengta rugpjūčio 5-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)