„Neužmikit vasarą ant pečiaus. Laikykite formą. Sėkmės turnyre. Visi matome gerą jūsų pažangą. Nesustokit. Jei norite ko nors pasiekti, reikia dirbti toliau. O mes čia visi ir esame, kad jums padėtume”, – sakė A. Sabonis.

Paskutinės stovyklos metu vaikinai ir merginos dar tobulino asmeninę ir komandinę gynybą, įvairius puolimo variantus.

Visa tai iš „Talentų U15 kartos” atrinkti vaikinų ir merginų dvyliktukai galės pademonstruoti penktadienį prasidedančio tarptautinio Ramūno Šiškausko turnyro metu. R. Šiškauskas yra projekto „Talentų U15 karta” ambasadorius.

Užpernai startavusio projekto tikslas – padėti tobulėti jauniems (iki 15 metų) perspektyviausiems krepšininkams, kurie ateityje gali papildyti nacionalines rinktines ir profesionalius krepšinio klubus. Šį projektą iš dalies finansuoja tarptautinė krepšinio federacija FIBA.

Šio sezono baigiamasis akordas bus pirmąsyk rengiamas tarptautinis R. Šiškausko vaikinų ir merginų turnyras. Vaikinų turnyre žais Lietuvos, Kroatijos, Rusijos ir Vokietijos krepšininkai. Dėl merginų taurės kovos Lietuvos, Baltarusijos, Čekijos ir Vokietijos krepšininkės.

Visas rungtynes bus galima tiesiogiai stebėti internetu – Lietuvos krepšinio federacijos kanalu Youtube.

„Talentų U15 karta” – ilgalaikis projektas. Kasmet organizuojama nauja jaunučių (iki 15 metų) krepšininkų atranka. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri vaikus ištisus metus.

Praėjusio sezono „Talentų U15 kartos” stovyklos ir patirtis jau pasiteisino – penkiolikmetis Tomas Balčiūnas drauge su šešiolikmečiais tapo Europos vicečempionu, o dvi projekto dalyvės Dalia Donskichytė ir Gabija Šegždaitė buvo metais vyresnių merginų rinktinės, iškovojusios pirmąją vietą Europos B diviziono čempionate, lyderės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją