G. Einikis sužibėjo antrojo kėlinio viduryje, kuomet pelnė penkis taškus iš eilės (pataikė dvitaškį iš vidutinio nuotolio ir tritaškį) ir leido žalgiriečiams atitrūkti 33:26 bei nužygiuoti iki pergalės. Pažymėtina, kad dar šios savaitės pradžioje Lietuvos krepšinio legenda savo namuose Klaipėdoje kalbėjosi su citrinmedžiu ir atsidūrė policijos areštinėje.

Pasibaigus pagrindiniam mačo laikui tolimesnė akistatos dalis vyko neįprastu formatu. Aikštėje varžėsi po tris abiejų komandų snaiperius, kurie kovojo mėtydami iš trijų taškų zonos. Žalgiriečiams šiose specifinėse varžybose atstovavo D. Sirtautas, A. Palšis ir V. Chomičius. Jiems tolimais šūviais pavyko pranokti estų snaiperius Andrus Nagelį, Aivarą Kuusmmą ir Gertą Kullamae, kuris pats kadaise yra atstovavęs „Žalgirio“ komandai.

Pergalę žalgiriečiams garantavo taiklūs D. Sirtauto metimai.

„Žalgirio“ garbę Taline gynė įvairių kartų žaidėjai, tarp kurių – ir minėtasis olimpinis čempionas V. Chomičius. Be jo, Estijoje kovojo Vaidas Jurgilas, Darius Lukminas, A. Palšis, Gintaras Staniulis, Romanas Brazdauskis, D. Sirtautas, Virginijus Jankauskas, Vidmantas Mačiulis, Algimantas Stasys Anužis, Robertas Ragauskas, Darius Dimavičius ir G. Einikis. Delegacijai vadovavo ir komandos vyriausiojo trenerio pareigas eis Anatolijus Čiupkovas.

Tuo metu „Kalev“ atstovavo Tiitas Sokkas, A. Kuusmaa, Sergejus Babenka, Rauno Pekha ir kiti praeityje garsūs estų krepšininkai. „Kalev“ komandos trenerio pareigas ėjo Jaakas Salumetsas, savo laiku dirigavęs ir „Žalgiriui“.

Primename, kad 1991-ųjų birželio 6-ąją „Kalev“ komanda tapo paskutine legendiniu vadinamo Sovietų Sąjungos čempionato nugalėtoja. Tai – viena ryškiausių pergalių Estijos krepšinio istorijoje, kurios 25-metį šiemet buvo nuspręsta paminėti įspūdingu renginiu.

Renginio metu sirgaliams buvo rengiami įvairūs konkursai, apdovanoti geriausi Estijos metų krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)