Kodėl? Priežastis labai paprasta – Shaunas Livingstonas, Andre Iguodala, Leandro Barbosa ir Festusas Ezeli kartu pelnė net 45 taškus, taip kompensavo prastą S. Curry ir K. Thompsono žaidimą bei atvedė šeimininkus į pergalę 104:89.

Dar įspūdingiau yra tai, kad šie krepšininkai pataikė net 19 metimų iš 28. L. Barbosa vos per 11 minučių apskritai neprametė (5/5 met., 11 tšk.), Sh. Livingstonas prametė du kartus (8/10 dvit., 4/4 baud., 20 tšk.), A. Iguodala prametė keturis kartus (5/9 met., 12 tšk.), tačiau atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Tik F. Ezeli pataikė kartą iš keturių bandymų.

Kaip sekėsi „Splash Brothers“? Nelabai kaip – snaiperiai kartu pelnė tik 20 taškų bei pataikė vos aštuonis metimus iš 27. Tačiau tai S. Curry nerūpėjo – jam svarbiausia yra pergalė.

„Čempionų titulas laimimas tik tada, kai kiekvienas krepšininkas prisideda prie pergalės, – kalbėjo pastarųjų dviejų sezonų naudingiausias žaidėjas. – Todėl mes ir žaidžiame finale.“

Savo auklėtinių pasirodymu patenkintas buvo ir S. Kerras, tačiau treneris teigė, jog toks atsarginių žaidėjų indėlis nestebina.

„Į aikštelę leidžiame daug žaidėjų, nes žinome, kad ant suolo sėdi tikrai daug talentingų žaidėjų, kurie gali bet kada žengti į aikštelę ir pakeisti žaidimo eigą, – sakė strategas. – Šiandienos rungtynės yra puikus to pavyzdys. Džiaugiuosi, kad galime laimėti ir be S. Curry bei K. Thompsono, tačiau mūsų tai nestebina. Mes taip žaidžiame pastaruosius dvejus metus.“

Tuo metu naudingiausias ir rezultatyviausias „Warriors“ žaidėjas Sh. Livingstonas buvo kuklus.

„Mes padedame vieni kitiems, – šnekėjo gynėjas. – Tikime vieni kitais ir tiesiog kaunamės.“

Jei „Warriors“ atsarginiai žaidėjai pelnė net 45 taškus, tai „Cavaliers“ rezervas „pagimdė“ vos 10. X faktoriumi laikomas Channingas Frye žaidė vos septynias minutes ir baudų metimais pelnė du taškus, Imanas Shumpertas pataikė vieną tritaškį, Richardas Jeffersonas ir Matthew Dellavedova pridėjo po dvitaškį.

Įdomu tai, jog „Cavaliers“ atsarginiai žaidėjai ir žaidė mažai, ir krepšį atakavo vos 10 kartų. Net 60 iš 84 komandos metimų atliko LeBronas Jamesas (21 met.), Kyrie Irvingas (22) ir Kevinas Love‘as (17).

„Kai priešininkų atsarginiai žaidėjai pelno 45 taškus, o tavo tik 10, kai suklysti net 17 kartų ir po tų klaidų leidi pelnyti 25 taškus, niekada nelaimėsi, kad ir ką bedarytumei, ypač žaisdamas išvykoje, – rungtynes analizavo netoli trigubo dublio buvęs L. Jamesas. – Nesvarbu, kaip pristabdai S. Curry, K. Thompsoną ar D. Greeną.

Jų žaidimas toks pat, kaip ir praėjusiais metais, kai laimėjo čempionų titulą, – sakė „karalius“. – „Warriors“ žaidžia komandinį žaidimą ir gerai išnaudoja atsarginius žaidėjus. Jų žaidimas nepasikeitė, tačiau dabar jie yra susižaidę dar geriau.“

„Cavaliers“ vyriausiasis treneris Tyronnas Lue taip pat išskyrė „Warriors“ atsarginių žaidėjų pasirodymą.

„Manau, kad mano auklėtiniai puikiai susitvarkė su jų žvaigždėmis, – mintimis spaudos konferencijoje dalinosi pirmus metus vyriausiuoju treneriu dirbantis T. Lue. – Užtat jų suolas sužaidė gerai. Dabar turime galvoti, kaip iš žaidimo „išjungti“ ir atsarginių suolą.“

Toks prastas „Cavaliers“ žaidimas stebina komentatorius už Atlanto. Pasak daugumos jų, jei L. Jamesas nesugeba laimėti net ir tada, kai S. Curry ir K. Thompsonas žaidžia prastai, ko išvis yra verta dabartinė Klivlando ekipa?

Tą sužinosime jau artimiausiu metu. Antrosios finalo rungtynės vyks pirmadienio naktį 4 val. ryte Ouklande.

NBA superfinalo tvarkaraštis:

Birželio 3 d., penktadienis:

„Warriors“ – „Cavaliers“ 104:89.

Birželio 6 d., pirmadienis:

„Warriors“ – „Cavaliers“ (3 val. Lietuvos laiku)

Birželio 9 d., ketvirtadienis:

„Cavaliers“ – „Warriors“ (4 val. Lietuvos laiku)

Birželio 11 d., šeštadienis:

„Cavaliers“ – „Warriors“ (4 val. Lietuvos laiku)

Birželio 14 d., antradienis (jei prireiks)*:

„Warriors“ – „Cavaliers“ (4 val. Lietuvos laiku)

Birželio 17 d., penktadienis (jei prireiks)*:

„Cavaliers“ – „Warriors“ (4 val. Lietuvos laiku)

Birželio 20 d., pirmadienis (jei prireiks)*:

„Warriors“ – „Cavaliers“ (3 val. Lietuvos laiku).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)