Nors „Neptūnas“ trečiajame finalo mače sugebėjo kovoti vos vieną kėlinį (rungtynes pralaimėjo 54:78) ir varžovus į priekį paleido mačui dar neįpusėjus, po ilgosios pertraukos aikštėje užvirė tikra emocijų audra.

Būta visko – kietą žaidimą mėgstantis Paulius Jankūnas keletą kartų nebaudžiamas darbavosi alkūnėmis, susistumdė su Danieliu Ewingu, po techninę pražangą užsidirbo tarpusavyje į konfliktą įsivėlę Brockas Motumas ir Vytautas Šarakauskas, techninę nuobaudą gavo ir Martynas Mažeika, nusprendęs pamoralizuoti Jerome‘ą Randle‘ą.

Kaip Krepšinis.net gana švelniai tvirtino pats J. Randle‘as, M. Mažeika „pasakė, kad mes lauktume penktadienio, kai atvyksime į jų namus. Tas vyrukas labai įsitikinęs, kad kai mes atvažiuosime į Klaipėdą, jie laimės.“

Be abejo, viską vainikavo D. Adomaičio „pašėlimo akimirka“.

Pažymėtina, kad ne kartą į teisėjų darbą itin emocingai apeliavo ir „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius, tačiau didžiulį autoritetą turintis krepšinio specialistas techninių nuobaudų kaip įprasta išvengė.

„Tiesą sakant, kai kurie teisėjų sprendimai bendrą vaizdą gerokai sugadino. Iš pusiausvyros buvo išmušti ir treneriai, ir žaidėjai. Kai kurie sprendimai – pražangų nefiksavimas arba leidimas žaisti pernelyg kietai, sukėlė abejonių bei chaosą. Negalima sakyti, kad viskas buvo daroma tendencingai, tačiau kvestionuotinų sprendimų buvo daug, visi į juos reagavo labai aktyviai ir bendras vaizdas buvo nekoks“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt dėstė buvęs „Žalgirio“ žaidėjas ir treneris A. Brazys.

Šiam mačui teisėjavo trys iš penkių geriausių 2014-2015 m. reitingo arbitrų – Jurgis Laurinavičius, Vilius Mačiulaitis ir Gytis Vilius.
Teisėjų grupė Lietuvoje yra neliečiama ir, nors kalbų apie tai visi išvengs, galiu drąsiai konstatuoti: trečiosios finalo serijos rungtynės buvo blogiausios ir teisėjai prie to tikrai prisidėjo.
Algirdas Brazys

„Aš per pusfinalius tikrai gyriau teisėjus – jie susitvarkė labai gerai. Tada klaidų praktiškai nebuvo, o visos trenerių kalbos po susitikimų tebuvo pasiteisinimo ieškojimai. Tačiau šį kartą galima suprasti D. Adomaičio pasipiktinimą, nors už kritiką arbitrams pas mus treneriai ir yra neretai baudžiami, – tęsė A. Brazys. – Tuo metu aš pats kalbėti nebijau. Teisėjų grupė Lietuvoje yra neliečiama ir, nors kalbų apie tai visi išvengs, galiu drąsiai konstatuoti: trečiosios finalo serijos rungtynės buvo blogiausios ir teisėjai prie to tikrai prisidėjo.

Gaila, kad objektyviai to niekada niekas neįvertins. Faktas yra toks, kad sirgaliai nori matyti gražias rungtynes ir gražų vaizdą, tačiau kai mačo eiga nekontroliuojama, atsakomybę turėtų prisiimti arbitrai. Dabar visai pradedu sutikti su nuomone, kad finalo serijai teisėjai iš užsienio valstybių nebūtų sutrukdę.“

Susisiekti su LKL Teisėjų direktoriumi Tomu Rimkumi Krepšinis.lt nepavyko.

Paklaustas, ar LKL finalo serijoje intriga išliks ir toliau, A. Brazys buvo skeptiškas.

„Iš žiūrovo pusės norėčiau, kad finalas truktų kuo ilgiau, tačiau jokių garantijų nėra. Nors komandos gana panašios, „Neptūną“ jau pradėjo slėgti nuovargis. Jie turėjo ilgą seriją su šiauliečiais, nugalėjo „Lietuvos rytą“, o dabar jėgų pradeda trūkti. Baterijos senka ir atsiranda jausmas, kad Klaipėdos komanda gali „nebeištempti“. Jeigu Klaipėdoje dar pavyks užsikabinti, bus įdomu, tačiau kyla abejonių dėl fizinės ir netgi emocinės komandos būklės“, – pažymėjo jis. – Būtų įdomu, jei serijoje išvystume 7 rungtynes, tačiau to tikėtis kuo toliau, tuo sunkiau.“

Ketvirtosios finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės penktadienį 19 val. vyks uostamiestyje. LKL čempione taps keturis mačus serijoje laimėjusi komanda. Šiuo metu „Žalgiris“ pirmauja 2-1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)