Po antradienį Kaune vykusio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdžio, kuriame organizacijos vadovu ketveriems metams buvo perrinktas Arvydas Sabonis, paaiškėjo, kada bus paskelbtas ir nacionalinės komandos kandidatų sąrašas.

Nuspręsta, kad jis viešumą išvys iš karto po LKL finalo serijos, kuri vėliausiai baigsis birželio 13-ąją. Viskas priklauso nuo to, kiek rungtynių prireiks dėl aukso kovojantiems Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ klubams. Šiuo metu serijos iki keturių pergalių rezultatas yra lygus – 1:1.

Bet kuriuo atveju, sąrašas bus skelbiamas vėliausiai per du pastaruosius olimpinius ciklus
LKF dar balandį pateikė Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) keturių dešimčių žaidėjų pavardes.

Išankstinis sąrašas, į kurį Jonas Kazlauskas sudėjo visus įmanomus pasirinkimus, buvo reikalingas dėl ilgai trunkančių akreditavimo olimpinėms žaidynėms procedūrų. Iki birželio 3 d. preliminarią komandos sudėtį reikia susiaurinti iki 24 krepšininkų – tokios apimties kandidatų sąrašas turės būti nusiųstas Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA).

Ir tik sutrumpintas sąrašas bus pristatytas visuomenei. „Nemanau, kad žaidėjams kyla kokių nors neaiškumų. Visi ir taip turbūt gali nuspėti, kas bus tame sąraše. Šiaip ar taip, bendrauti su krepšininkais yra trenerio prerogatyva“, – Krepšinis.lt kiek anksčiau sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

J. Kazlauskas pastarosiomis savaitėmis atostogauja Graikijoje, vėliau dalyvaus 2019 metų pasaulio čempionato pristatymo renginiuose Kinijoje, kur buvęs šios šalies rinktinės strategas iš Lietuvos tebėra neginčijamas autoritetas. Į tėvynę treneris turėtų grįžti tik birželio viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)