Nors šiuo metu vyksta Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija, „Žalgirio“ vadovai turėjo paskubėti pasirašyti kontraktą su juos dominančiu žaidėju. To priežastis – po gegužės 31 d. dar metams būtų įsigaliojusi L. Westermanno sutartis su dabartine jo komanda – Limožo CSP.

„Nėra įprasta pranešti apie naują žaidėją, kai vyksta lemiamos sezono kovos, tačiau šiuo atveju negalėjome laukti. Būdamas pakankamai jaunas L. Westermannas jau turi daugiau nei tris sezonus Eurolygos patirties ir visada išsiskirdavo kaip pajėgiausias savo kartos įžaidėjas Europoje. Pasitikime savo komanda, bet negalėjome praleisti progos sustiprinti kito sezono sudėtį“, – teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, pridūręs, kad sutartis su naujuoju žaidėjų oficialiai įsigalios jam atvykus į Lietuvą ir praėjus medicininį patikrinimą.

Savo karjerą Eurolygoje L. Westermannas pradėjo būdamas vos 20-ies, kai žengė drąsų žingsnį ir iš Vilerbano ASVEL komandos persikėlė į Belgrado „Partizan“ klubą. Ten jis iškart pelnė griežtojo trenerio Duško Vujoševičiaus pasitikėjimą ir buvo pagrindinis komandos įžaidėjas.

Po puikaus debiutinio 2012-2013 m. sezono, kai Eurolygoje rinkdavo po 9,6 taško, L. Westermannui kito sezono pradžia nesusiklostė. Perspektyvusis įžaidėjas patyrė kelio raiščių traumą ir dėl to be krepšinio praleido likusią sezono dalį.

Nepaisant to, 2014 m. vasarą teises į jį įsigijo garsioji Barselonos „FC Barcelona“ komanda. Tiesa, pastaruosius du metus L. Westermannas rungtyniavo Limožo CSP komandoje, kuriai 2014-2015 m. sezone padėjo tapti Prancūzijos čempione.

Praėjusį sezoną L. Westermannas sužaidė 10 rungtynių Eurolygoje. Per vidutiniškai 27 minutes praleistas aikštelėje jis pelnydavo po 10,1 taško, atkovodavo po 2,8 kamuolio ir atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

L. Westermannas ne kartą yra susidūręs su Lietuvos jaunimo rinktinėmis. Prieš ketverius metus jis buvo pripažintas naudingiausiu Europos dvidešimtmečių čempionato žaidėju, tačiau finale prancūzas turėjo pripažinti Edgaro Ulanovo vedamos Lietuvos rinktinės pranašumą.

2015 m. su Prancūzijos rinktine L. Westermannas laimėjo Europos vyrų čempionato bronzos medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)