Likus žaisti 24 sekundes, Jerai Grantas išprovokavo pražangą ir išlygino rezultatą (71:71). Kitoje atakoje Martynas Mažeika specialiai prasižengė prieš Kendricką Browną, kuris įmetė abu baudos metimus (73:71).

Po minutės pertraukėlės į aikštelę žengusiems klaipėdiečiams užpulti nepavyko – Danielis Ewingas prametė iš po krepšio. Kitoje atakoje Deividas Gailius stojo prie baudų metimų linijos ir įmetė tik vieną metimą (74:71).

Išsigandęs, kad „Neptūnas“ įmes tritaškį ir išlygins rezultatą, „Lietuvos rytas“ prasižengė prieš D. Ewingą, kuris įmetė pirmą baudos metimą, o antrą prametė specialiai (74:72).

„Neptūnas“ pasinaudojo šia proga – J. Grantas atkovojo kamuolį bei išprovokavo vilniečių pražangą. Visgi amerikietis pataikė tik vieną baudos metimą ir taip leido svečiams iškovoti pergalę (74:73).

Lemiamas serijos mačas įvyks sekmadienį 17 val. Vilniuje. Nugalėtojas pateks į finalą, kur jau laukia Kauno „Žalgirio“ komanda.

Klaipėdiečiai laimėjo pirmąsias dvi rungtynes tiek Vilniuje (83:71), tiek Klaipėdoje (70:68), bet T. Pačėso kariauna prieš savo žiūrovus antrą kartą iš eilės nepasišiukšlino (66:64) ir sugrąžino intrigą.

„Neptūnas“: Travisas Baderis 21, Danielis Ewingas 13, Jerai Grantas 10, Martynas Mažeika ir Mindaugas Girdžiūnas po 7 taškus.

„Lietuvos rytas“: Artūras Gudaitis 13, Adas Juškevičius 12, Kendrickas Brownas, Gediminas Orelikas ir Adamas Lapeta po 9 taškus.

Kol kas per visą šalies krepšinio istoriją atsitiesti ir laimėti seriją, suklupus pirmose dvejose rungtynėse, pavyko tik vienai komandai. 1996 metų finale Kauno „Atletas“ buvo išsiveržęs į priekį 2-0, bet „Žalgiris“ atsakė trijų pergalių serija ir tapo čempionu.

Verta pažymėti, kad nelaimėlio „Atleto“ garbę tuo metu gynė ir dabartinis sostinės ekipos vairininkas T. Pačėsas. Akivaizdu, kad 44-erių treneris norėtų atsidurti kitoje istorijos pusėje, nes kova dėl bronzos medalių „Lietuvos rytui“ prilygtų fiasko.

Tiesa, tokios patirties Vilniaus komanda jau turi. Debiutiniame sezone 1998 metais klubas laimėjo bronzą, 2:1 palaužęs kitą sostinės klubą „Sakalus“, o 2014-2015 metų sezone be didesnio vargo 3-0 sudaužė Prienų „TonyBet“ krepšininkus.

Abu šiuos kartus vilniečius iš kovos dėl aukso eliminavo ne bet kas, o „Žalgiris“: pirmą kartą Kauno klubas pusfinalio seriją laimėjo 2:0, antrąjį – 2:1.

Triumfavęs pusfinalyje „Neptūnas“ perrašytų istoriją, tapdamas pirmuoju klubu, kuris be žalgiriečių sugebėjo pakeliui į finalą įveikti „Lietuvos rytą“.

Vis tik pačiai uostamiesčio ekipai tai būtų jau antrasis LKL finalas istorijoje. 2015-ųjų vasarą ji pasidabino sidabro medaliais, kai serijoje 2:4 pralaimėjo „Žalgiriui“.

Vilniaus ir Klaipėdos miesto mūšio laimėtojas šio sezono finale susikaus su 6-to iš eilės ir 18-ikto klubo karjeroje titulo siekiančiu „Žalgiriu“, kuris pusfinalyje be didesnio vargo 3-0 įveikė Utenos „Juventus“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (539)