„Cavaliers“ ekipą 20,5 tūkst. žiūrovų džiaugsmui į pergalę vedė 15-ą kartą karjeroje trigubą dublį atkrintamose varžybose surinkęs LeBronas Jamesas. „Karalius“ per 34 minutes pelnė 23 taškus, atkovojo 11 kamuolių bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Klivlando vedlys taip pat aplenkė legendinį vidurio puolėją Shaquille'ą O'Nealą ir pakilo į ketvirtą vietą visų laikų rezultatyviausių krepšininkų atkrintamiose varžybose sąraše. Daugiau taškų pelnė tik Michaelas Jordanas (5987), Kareemas Abdul-Jabbaras (5762) ir Kobe Bryantas (5640).

„Cavaliers“ ekipai taip pat 26 taškus pelnė Kyrie Irvingas, Kevinas Love‘as įmetė 19.

Tuo metu „Raptors“ komandai 22 taškus pelnė DeMaras DeRozanas, po 11 – Jamesas Johnsonas, Cory Josephas ir Terrence‘as Rossas. Kyle‘as Lowry pelnė tik 10 taškų (4/14 met.) ir 5 kartus suklydo.

„Raptors“ klubui vis dar negali padėti čiurnos traumą besigydantis J. Valančiūnas. Pats lietuvis sako, kad jo čiurna pasveikusi tik 50 proc., tad kol kas nėra aišku, ar aukštaūgis šį sezoną apskritai grįš į aikštelę.

Šį kartą mače Klivlande iki šiol puikiai rungtyniavęs jo dubleris Bismackas Biyombo krepšį atakavo vos tris kartus ir surinko 3 taškus.

Toronto komandos treneris Dwane'as Casey nemano, kad serijos baigtis jau aiški.

„Jūs gal kažką matote, bet aš tai ne“, - sakė treneris reporteriams po ketvirto ar penkto klausimo, ar jo auklėtiniai jau pasidavė varžovams. - Aš dar nematau pabaigos. Jie mus įveikė dvejose rungtynėse, bet tai dar ne pabaiga.“

D. Casey pabrėžė, kad kol serijoje dar nepralaimėjai namuose, ji iš tikrųjų nė neprasidėjo.

„Cavaliers“: Kyrie Irvingas 26, LeBronas Jamesas 23 (11 atk. kam., 11 rez. perdav.), Kevinas Love‘as 19, J. R. Smithas 12, Channingas Frye 10, Tristanas Thompsonas 9 (12 atk. kam.) taškai.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 22, Terrence‘as Rossas, Cory Josephas ir Jamesas Johnsonas po 11, Kyle‘as Lowry 10 (3/6 dvit., 1/8 trit., 1/2 baud.), Luisas Scola ir Patrickas Pattersonas po 6 taškus.

Pirmose serijos rungtynėse „Raptors“ taip pat buvo sutriuškinti – 84:115. Dabar serija persikelia Torontą, kur bus sužaistos dvejos rungtynės.

Įdomu tai, kad „Raptors“ komandai tai buvo 16-os rungtynės per 34-rias dienas ir 9-os per pastarąsias 17-a dienų.

Savo ruožtu „Cavaliers“ šių metų atkrintamosiose varžybose dar nė karto nepralaimėjo. Pirmame etape L. Jameso vedami „kavalieriai“ 4-0 nugalėjo Detroito „Pistons“, o antrame – taip pat „sausai“ Atlantos „Hawks“ ekipą.

„Raptors“ krepšininkai NBA lygos Rytų konferencijos finale žaidžia pirmą kartą, o šeštą kartą Rytuose finale rungtyniaujantis „Cavaliers“ klubas konferencijos čempionu tapo 2007-ais ir 2015-ais metais.

Likusių Rytų konferencijos finalo serijos rungtynių tvarkaraštis:

3 rungtynės – Toronte gegužės 22 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
4 rungtynės – Toronte gegužės 24 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
5 rungtynės* – Klivlande gegužės 26 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
6 rungtynės* – Toronte gegužės 28 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
7 rungtynės* – Klivlande gegužės 30 d. 3.30 val. Lietuvos laiku

* – jei prireiks

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)