Tik viena komanda „Tete-a-Tete Casino-LKL“ istorijoje išsigelbėjo serijoje, kurią pradėjo 0-2. 1996 metais Kauno „Žalgiris“ finale 3-2 palaužė Kauno „Atletą“.

Tada dar Vlado Garasto vadovaujamas „Atletas“ turėjo namų aikštės pranašumą, nes triumfavo reguliariajame sezone. Žalgiriečiai liko antri. Beje, reguliariajame sezone „Atletas“ žalgiriečius buvo nugalėjęs visus keturis kartus. Taigi, iki galingo „Žalgirio“ finišo 3-0 V. Garasto auklėtiniai buvo nugalėję žaliai-baltus net šešis kartus iš eilės.

Kas keisčiausia, kad dvi pirmosios serijos rungtynės vyko net ne Kaune, nors abi komandos – būtent iš Kauno. Kadangi Kauno sporto halėje kaip tik LKL finalo serijos pradžioje vyko sportinių šokių konkursas, „Atletui“ teko ieškoti kitos arenos. Du pirmieji finalo mačai vyko Alytuje.

Beje, tuo metu „Atletui“ atstovavo dabartinis Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris, Alytuje augęs Tomas Pačėsas.

Serija prasidėjo „Atleto“ pergale, nors komandai dėl traumos negalėjo padėti Žydrūnas Ilgauskas. Visgi „Atletas“ triumfavo 91:77. Antrąjį mūšį „Atletas“ laimėjo 81:71. Beje, irgi be Ž.Ilgausko, kuris tą sezoną dėl traumos sužaidė tik trejas rungtynes. O visas jas laimėjo „Žalgiris“.

Serijos lūžiu tapo „Atleto“ lyderio Sauliaus Štombergo trauma. Trečiajame serijos mače vid. 17,1 taško ir po 7 atkovotus kamuolius rinkęs 23 metų puolėjas susižeidė pėdą ir finale nebepasirodė.

„Žalgiris“ šventė pirmąją pergalę namuose 74:63. Ketvirtąjį mačą žalgiriečiai laimėjo dar užtikrinčiau (88:68), o lemiama dvikova žaliai-baltų naudai baigėsi 71:63.

Pirmaisiais smuikais „Žalgirio“ gretose tada griežė Rimas Kurtinaitis ir Darius Lukminas.

Be jų, tada „Žalgirio“ aprangą dar vilkėjo Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis, Tauras Stumbrys, Darius Sirtautas, Arūnas Visockas, Torgeiras Brynas, Erikas Bublys ir Kęstutis Šeštokas. Komandai vadovavo Jonas Kazlauskas.

„Atleto“ garbę gynė Kęstutis Kemzūra, Egidijus Kavoliūnas, Singaras Tribė, Vaidas Jurgilas, minėtieji S. Štombergas, Ž. Ilgauskas ir T. Pačėsas, taip pat Rytis Vaišvila, Gvidonas Markevičius ir Virginijus Praškevičius.

Ar istorija pasikartos? Pirmąjį žingsnį link to „Lietuvos rytas“ galės žengti jau šį vakarą „Siemens“ arenoje nuo 19 val. prasidėsiančiose rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)