„Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, nes mūsų sezonas buvo tikrai geras ir manau, kad mes nusipelnėme laimėti Eurolygą. Tačiau kažkas mano, kad to nenusipelnėme. Buvo daug keistų švilpukų, bet dabar nenoriu apie tai kalbėti. Buvome labai arti tikslo. Mano širdis jaučia, kad nusipelnėme laimėti pratęsimą“, – žodžių į vatą nevyniojo 8 kartus Eurolygos čempionu jau tapęs Ž. Obradovičius.

Jo auklėtiniai po trijų kėlinių turėjo net 16 taškų deficitą (53:69), bet sugebėjo atsitiesti – turkus nuo triumfo skyrė vos vienas metimas (83:81). Tačiau Viktoras Chriapa po netaiklaus Nando de Colo metimo atkovojo kamuolį, pelnė du taškus ir išplėšė pratęsimą – 83:83.

„Paskutinėje atakoje Nando de Colo sužingsniavo“, – rūbinėje epizodo pakartojimą peržiūrėjęs, vėliau spaudos konferencijoje pirštu į teisėjo klaidą bedė legendinis serbų treneris.

„Taip, formaliai žingsniai buvo, bet toje situacijoje jie niekam neužkliuvo, nes kai būna akivaizdi klaida, tai ir treneriai, ir žaidėjai, ir sirgaliai į tai apeliuoja. Rungtynes stebėjau gyvai arenoje, bet šis momentas man tikrai neužkliuvo“, – situaciją įvertino buvęs krepšinio arbitras R. Brazauskas.

O jeigu rungtynių metu treneris būtų užprotestavęs, ar galėjo teisėjai peržiūrėti pakartojimą ir pakeisti sprendimą?

„Tai neprotestuojamas momentas – sprendimas priklauso nuo teisėjo vertinimo. Lygiai taip pat kaip pražanga. Tokie dalykai rungtynių metu nėra peržiūrimi“, – taisykles aiškino 55-erių lietuvis.

Nors „Fenerbahce“ pratęsimą pradėjo sėkmingiau, ji vėliau ėmė buksuoti puolime, o CSKA – tolti (90:97). Po itin sudėtingo Bobby Dixono tritaškio nuo lentos intriga buvo sugrįžusi (93:97), bet tuomet teisėjų sprendimas vėl visus Turkijos klubo sirgalius privertė griebtis už galvos.

Milošą Teodosičių ties vidurio linija užspaudę turkai išgirdo arbitro švilpuką – bet jis užfiksavo pražangą, o ne žingsnius, kaip tikėjosi „Fenerbahce“ atstovai. Serbo ranka nesudrebėjo (93:99), o Stambulo ekipa per likusias 16 sek. stebuklo nesukūrė ir CSKA turtuoliai triumfavo – 96:101.

„Eurolygos finalo pratęsime varžovai metė 10 baudų metimų, o mes – nulį. Sunku suprasti, kokiais kriterijais paremti tie švilpukai“, – galvą kraipė Ž. Obradovičius.

„Tikrai ne“, – paskaustas, ar sutiktų su teiginiu, kad teisėjai iš Turkijos grandų pavogė titulą, užtikrintai atsakė R. Brazauskas, kuris per savo karjerą yra švilpęs 12-oje Eurolygos finalo ketvertų ir 7-iuose finaluose.

„Kiekvienas žiūri iš savo varpinės, bet kai stebi neutraliomis akimis, tas vaizdas yra kitoks. Tikrai nesakau, kad buvo labai geras teisėjavimas. Sakyčiau, kad jis buvo geras, bet klaidų buvo ir jų galėjo būti kiek mažiau. Bet tai buvo sunkiausios kategorijos rungtynės, o tokiose suteisėjauti be klaidų yra neįmanoma“, – savo nuomonę apie teisėjų darbą išsakė lietuvis.

Eurolygos finale teisėjavo Luigi Lamonica, Robertas Lottermoseris ir Damiras Javoras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)