Pirmąją vietą ir aukso medalius iškovojo Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komanda „Ranchers“.

Finale krepšinio gerbėjai galėjo išvysti dar viena principinių varžovų, „marčiulioniukų“ ir „saboniukų“, dvikovą. Tačiau namuose žaidę ir savų sirgalių palaikomi vilniečiai po pratęsimo 78:68 palaužė Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro komandą „Vytautas“.

„Visi kovojome, kovėmės vienas už kitą nuo pirmos iki paskutinės minutės“, – sakė „marčiulioniukas“ Emilis Butkus.

„Mūsų pergalę lėmė sunkus darbas“, – kalbėjo Š.Marčiulionio KA treneris Gintautas Vileita. – Rungtynės nebuvo gražios žiūrovams, daug baudų. Pusfinalyje įveikėme praėjusių metų čempionatas, o finale pasiekėme pergalę po pratęsimo. Fantastika. Geriau sugalvoti tikrai negalėjau“.

Nugalėtojų gretose Emilis Butkus pelnė 32 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, Rytis Lemežis surinko 22 taškus ir atkovojo 19 kamuolių, o Ervinas Logunovas pelnė 9 taškus.

Sabonio KC komandoje Rokas Kabašinskas pelnė 24 taškus ir atkovojo 14 kamuolių. Titas Sargiūnas pridėjo 16, o Liutautas Lelevičius ir Olegas Kojenetsas po 11 taškų.

Trečią vietą ir bronzos apdovanojimus iškovojo Sostinės krepšinio mokyklos komanda „Aviva“. Mindaugo Noreikos treniruojami vilniečiai, kurie praėjusiame sezone tapo šios amžiaus grupės čempionais, 70:63 palaužė Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinius.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Gediminas Alisas, kuris pelnė 20 taškų ir atkovojo 15 kamuolių. 13 taškų surinko Bartautas Linartas, o 10 taškų pelnė ir 11 kamuolių sugriebė Lukas Pivoriūnas.

V. Knašiaus KM ekipoje Radvilas Kneižys pelnė net 32 taškus, tačiau jam pritrūko didesnio komandos draugų indėlio. Mintautas Mockus surinko 12 taškų, o Jokūbas Skurdenis – 7.

„Sezonas – labai geras, gaila, kad jo nepavyko baigti puikiai. Iki to pritrūko pergalės pusfinalyje“, – skm.lt po rungtynių dėl bronzos sakė vilniečių treneris M.Noreika. – Mums į sezono pabaigą šiek tiek pritrūko kuro. Žiūrint iš šalies, man atrodė, kad šiose rungtynėse laimėjome daugiau dėl techninių elementų. Fiziškai atrodėme ganėtinai pasilpę, nes sezono metu negalėjome stiprinti fizinės formos dėl žaidėjus kamuojančių traumų. Sezono metu nepasipildėme bako, o važiavome su tuo, ką turėjome nuo jo pradžios“.

U13 berniukų čempionato Simbolinis penketas:

Emilis Butkus (Š. Marčiulionio KA)
Rytis Lemežis (Š. Marčiulionio KA)
Oleg Kojenets (Sabonio KC)
Gediminas Alisas (Sostinės KM)
Radvilas Kneižys (V. Knašiaus KM).

Pirmąją dieną, pusfinalyje, „marčiulioniukai“ 59:46 įveikė Sostinės krepšinio mokyklos komandą, o kitame pusfinalyje „saboniukai“ 61:42 nepaliko vilčių Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos ekipai.

Vilniuje baigėsi jaunučių U16 (gim. 2000/2001 m.) merginų krepšinio čempionatas, kuriame kovojo keturios geriausios šios amžiaus grupės komandos. Nugalėtojų vardus iškovojo Alytaus sporto ir rekreacijos centro komanda.

„Sieksime pergalės pusfinalyje, o vėliau, jei pasiseks, norėtumėme pakartoti Alytaus U17 berniukų finalo pasiekimus“, – prieš finalo ketverto kovas sakė Alytaus SRC lyderė Kristina Masionytė.

Jos žodžiai buvo pranašiški. K.Masionytės vedama Alytaus SRC komanda finale 61:56 palaužė finalo ketverto šeimininkes Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtines, kurios iki šio mačo nebuvo patyrusios pralaimėjimo kartėlio.

Nugalėtojų gretose K. Masionytė pelnė 29 taškus, Saulė Mikelionytė surinko 14, o Vaiva Juškauskaitė – 12.

Vilniaus KM gretose Eglė Zabotkaitė pelnė 21 tašką, Emilija Mikoliūnaitė, Miglė Purlytė ir Goda Kuzminskytė pelnė po 9 taškus.

„Jausmas yra nepakartojamas ir žodžiais neapsakomas, tai yra neįkainojama akimirka, – po finalo sakė Alytaus SRC žaidėja K. Masionytė. – Komandos vienybė ir dvasia buvo tokia stipri, jog sugebėjome palaužti nei vieno pralaimėjimo nepatyrusią Vilniaus komandą. Finale į aikštę žengėme ramia širdimi, kovingai nusiteikusios ir pasiruošusios atiduoti visas jėgas. Ir mums pavyko padaryti tai, apie ką galėjome tik pasvajoti. Pati aikštėje atidaviau visą savo širdį, visas jėgas. Stengiausi užvesti komandos drauges, nepasiduoti ir kovoti iki pat paskutinės rungtynių sirenos“.

Trečią vietą ir bronzos medalius iškovojo Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ krepšininkės, kurios mažajame finale 54:51 palaužė Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro krepšinio klubą „Liepa“.

Nugalėtojų gretose Brigita Sinickaitė pelnė 19 taškų, Dominyka Paliulytė pelnė 13, o Manta Urbonaitė – 11.

Panevėžio KKSC ekipoje Vestina Keburytė surinko 16 taškų, o Evelina Šataitė pelnė 15 taškų ir atkovojo 15 kamuolių.

Jaunučių U16 čempionato simbolinis penketas:

Kristina Masionytė (Alytaus SRC)
Vaiva Juškauskaitė (Alytaus SRC)
Goda Kuzminskytė (Vilniaus KM)
Brigita Sinickaitė (Šiaulių KA „Saulė“)
Evelina Šataitė (Panevėžio KKSC).

Pusfinalyje, šį sezoną be pralaimėjimų žygiavusios, Vilniaus KM krepšininkės 78:35 sutriuškino Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro krepšinio klubą „Liepa“. O kitame pusfinalyje Alytaus sporto ir rekreacijos centro komanda 62:51 palaužė Šiaulių krepšinio akademiją „Saulė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)