Visi šie krepšininkai kaltinami statę pinigus už savo komandos rungtynių baigtis, todėl komisijos sprendimu buvo nušalinti nuo visų galimų krepšinio varžybų, kurios yra organizuojamos Rusijos teritorijoje (įskaitant ir 3x3 turnyrus).

Keturi žaidėjai sulaukė pusės metų diskvalifikacijos, net dvylika į aikštelę išbėgti negalės visą ateinantį sezoną, du – iki 2017-ųjų pabaigos, o dar vienas – net dvejus metus.

Skaudžiausių bausmių sulaukė penki krepšininkai, be krepšinio turėsiantys išsiversti net tris sezonus. Tarp jų – du Čeliabinsko „Dinamo“ atstovai ir po vieną Barnaulo „Altay Basket“, Irkutsko „Irkut“ ir „Zarechny Union“ komandų narį.

Tai jau ne pirmas skandalas Rusijos krepšinyje, kuomet į federacijos prezidento postą įsėdo buvusi NBA žvaigždė Andrejus Kirilenka. Dar lapkričio viduryje 35-erių rusas viešai paskelbė, kad dabartinė federacijos skola siekia net 270 mln. rublių (tai sudaro beveik 4 milijonus eurų).

Tąkart jis pažymėjo, kad šie pinigai dingo tuomet, kai federacijai vadovavo jo pirmtakė Julija Anikejeva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)