„Norėjome, kad komandos branduolys būtų aiškus anksčiau ir nereikėtų laukti rugsėjo mėnesio. Džiaugiamės, kad mums pavyko. Komandoje liko beveik visos šį sezoną rungtyniavusios žaidėjos ir toliau visi kartu galėsime tobulėti ir žengti į priekį“, – sakė „Kibirkšties“ komandos vadovas Dainius Virbickas.

Jau gegužės mėnesį „Kibirkšties“ komanda pasiekė susitarimus su 10 krepšininkių, kurios sostinės klubo aprangą vilkėjo ir šiame sezone.

Sostinėje liko „Kibirkšties“ komandos kapitonė Eglė Šniokaitė, kuri Vilniaus klube žais jau šeštą sezoną. 28-erių metų ir 175 cm ūgio gynėja šį sezoną pelnydavo po 10 taškų, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo rezultatyvų perdavimą.

„Kibirkšties“ aprangą vilkės ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kandidatė Laura Juškaitė. 18-etė 187 cm ūgio puolėja šį sezoną rinko po 12 taškų, atkovodavo po 7 kamuolius ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Gynyboje baimės varžovėms įvarys Daugilė Šarauskaitė, kuri buvo pripažinta geriausia jaunąja LMKL krepšininke. 19-etė 196 cm ūgio vidurio puolėja per susitikimą įmesdavo po 10 taškų, atkovodavo po 8 kamuolius ir blokuodavo po 3 metimus.

„Kibirkšties“ komandos atakoms ir toliau diriguos Justina Kraujūnaitė. 20-etė 178 cm gynėja pelnydavo po 6 taškus, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

Pavojingiausias varžovių krepšininkes ir toliau stabdys Vitalija Kaminskytė. 23-ejų metų, 181 cm ūgio puolėja rinkdavo po 5 taškus, atkovodavo po 6 kamuolius ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

„Kibirkšties“ komandoje rungtyniaus ir jaunoji Dalia Donskichytė, kuri žibėjo pernai vasarą vykusiame Europos šešiolikmečių merginų čempionate. 16-etė 168 cm ūgio įžaidėja LMKL rinko po 3 taškus ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Sostinės klubo garbę gins ir Gabija Meškonytė. 18-etė 181 cm ūgio puolėja savo sąskaitoje vidutiniškai turėdavo po 8 taškus ir 2 atkovotus kamuolius.

Vilniuje ir toliau rungtyniaus Agnė Bobinaitė. 18-etė 181 cm ūgio puolėja per mačą pelnydavo po 4 taškus ir atkovodavo po 1 kamuolį.

Kartu su „Kibirkšties“ komanda pergalių sieks ir Laurita Jurčiūtė. 18-etė 173 cm ūgio gynėja per rungtynes įmesdavo po 3 taškus ir atlikdavo rezultatyvų perdavimą.

Kibirkšties komanda lieka ir Ieva Savickaitė. 19-etė 190 cm ūgio vidurio puolėja per mačą pelnydavo po 4 taškus ir atkovodavo po 4 kamuolius.

„Didžiausi vasaros darbai jau padaryti“, – šypsojosi „Kibirkšties“ vadovas D. Virbickas. – Beveik visos komandos žaidėjos vasarą nesiilsės, o dalyvaus įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių stovyklose. Džiugu, kad ir toliau auginame pamainą Lietuvos moterų krepšinio rinktinei. Prie šios jaunos komandos pridėjus ir mūsų dublerių „Kibirkšties-VKM“ ekipą, galime drąsiai teigti, kad dirbame kryptingai ir matosi pirmieji rezultatai. Vasaros metu komandą papildysime dar 2-3 krepšininkėmis ir toliau judėsime į priekį“.

„Praėjusiame sezone sunkiai dirbome, ėjome žingsnis po žingsnio ir iškovojome bronzos medalius, tačiau mūsų tikslai auga ir kitame sezone jau kausimės dėl pačių aukščiausių apdovanojimų“, – teigė sostinės klubo trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, kuri ir kitą sezoną vadovaus kartu su savo kolega Valdu Gecevičiumi.

Sutartis baigėsi su amerikiete Shenita Landry (vid. 12 tšk., 8 atk. kam., 2 rez. per.). Klubas puolėjai pateikė pasiūlymą ir lauks jos sprendimo. Kontraktas baigėsi ir su ukrainiete Vita Gorobets (vid. 4 tšk., 2 atk. kam.), komandoje neliks gynėjos Austėjos Širšinaitytės (vid. 2 tšk., 1 rez. per.).

„Kibirkšties“ ekipa kitą sezoną rungtyniaus Lietuvos moterų krepšinio lygoje, Lietuvos krepšinio federacijos taurėje ir Rytų Europos moterų krepšinio lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją