„Geriau, kai darbai kalba patys už save, bet smagu ir pasidžiaugti pasiekimais“, – šmaikštavo RKL prezidentas Darius Gudelis, nuoširdžiai dėkojęs už rėmėjų indėlį į lygos progresą.

„Smagu, kad RKL vysto krepšinį ir mažuose miesteliuose, nes patraukia jaunimą iš gatvių, taip sėkmingai įgyvendinanti ir socialinę programą. Linkiu, kad lyga sustiprėtų“, – išskirtiniu lygos indėliu džiaugėsi A. Butkevičius.

Finišavęs RKL sezonas dalyviu skaičiumi buvo rekordinis per pastaruosius penkerius metus. Dėl medalių iš viso varžėsi 36 komandos: 16 – A, 20 – B divizione.

Pajėgiausio diviziono nugalėtojais tapo Kauno KTU krepšininkai, finalo serijoje 3-1 pranokę Tauragės klubą, o bronzos medaliais pasidabino Kauno „Omega-United“ žaidėjai.

B diviziono prizininkų trejetas išsirikiavo tokia tvarka: Plungės „Olimpas“, Kauno VDU-2 ir Stakliškių „Guosta“.

Naudingiausiu A diviziono krepšininku išrinktas Martynas Airošius iš „Kretingos“ komandos (19,3 tšk., 7,1 atk. kam., 4,3 rez. perd., 23,5 naud. bal.), o B diviziono – Gytis Radzevičius iš „Kupiškio“ ekipos (26,1 tšk., 10,5 atk. kam., 33,1 naud. bal.).

Perspektyviausio RKL žaidėjo titulas atiteko Alytaus SRC „Dzūkija“ lyderiui 17-mečiui Grantui Vasiliauskui (14,5 tšk., 7,6 atk. kam., 17,3 naud. bal.), geriausiu lygos teisėju tapo Justas Katauskas, o specialus prizas už nuopelnus vystant RKL įteiktas Arvydui Kregždei.

Geriausiu RKL A diviziono treneriu pripažintas čempionės Kauno KTU komandos vedlys Vytautas Pliauga, o B diviziono – Alidas Žukauskas, į viršūnę atvedęs Plungės „Olimpo“ krepšininkus.

Kiti apdovanojimai: rezultatyviausi žaidėjai – Domantas Senda (A divizionas) ir G. Radzevičius (B divizionas), daugiausiai kamuolių atkovojantys – Gediminas Povilauskas (A) ir Ignas Juškevičius (B), daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikę – Vytautas Padgureckas (A) ir Ignas Ryla (B), taikliausi – Mantas Tomaševičius (A) ir Mindaugas Tamušauskas (B), geriausi besiginantys – Rokas Janickas (A) ir Laurynas Ribakas (B), geriausi komandų vadovai – Kęstutis Čepulis (A) ir Nerijus Vasiliauskas (B).

Apdovanojimai komandoms: geriausią komunikaciją rengusi – Tauragės „Fortūna-Agava“, geriausias debiutas – Vilniaus „Lietuvos rytas-2“, taikliausia – Kelmės „Kelmė“, geriausiai besiginanti – Plungės „Olimpas“, rezultatyviausia – Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas, aktyviausios komandos gerbėjai – „Tauragė“, korektiškiausia – „Kretinga“.

Praėjęs sezonas buvo patrauklesnis ne tik patiems krepšininkams, bet ir komandų sirgaliams – pirmą kartą istorijoje RKL kovos buvo transliuojamos tiesiogiai per DELFI TV. Žiūrovai turėjo galimybę išvysti 16 rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)