Trečią kartą iš eilės vykusiame didžiajameLietuvos darželinukų čempionato finale varžėsi komandos iš 6 didžiausių Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Alytaus ir Šiaulių.

Vilniui atstovavo ir aikštelės šeimininkai buvo Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniai. Kauno, Klaipėdos ir Alytaus garbę gynė Nacionalinės krepšinio akademijos komandos, Panevėžio ir Šiaulių – Aukštaitijos krepšinio mokyklos auklėtiniai.

Svarbiausias ir atkakliausias darželinukų sezono kovas stebėjo krepšininkai Mindaugas Lukauskis bei Steponas Babrauskas, treneriai Šarūnas Sakalauskas ir Andrius Šležas, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Savo ruožtu dar vienas žinomas krepšininkas, Vytenis Jasikevičius, ne tik stebėjo, bet ir aktyviai sirgo – už čempionų komandą žaidė jo sūnus.

Visi miestai į didįjį finalą delegavo po du pajėgiausius darželius, užėmusius pirmąsias dvi vietas savo miesto čempionate. Lietuvos darželinukų čempionato dvyliktukas žaidė po penkerias grupių rungtynes, po kurių paaiškėjo finalo ketvertas.

Pirmajame pusfinalyje susitiko dvi Kauno ekipos – be pralaimėjimų grupės rungtynėse žaidusi Arijaus Kanovalovo „Sadutė“ ir Kauno miesto čempionė D.Petraičio „Aušrinė“. Laikinosios sostinės ekipų dvikovoje viso mačo metu vienu žingsniu priekyje žengė D. Petraičio krepšininkai, kurie laimėjo 14:7.

Kitas pusfinalis vyko atkakliau. Jame susitiko Mantvydo Ramono treniruojami darželio „Svirpliukas“ auklėtiniai iš Klaipėdos ir Sostinės krepšinio mokyklos trenerio Manto Mudėno „Mažylio“ ekipa. Pergalę 12:10 šventė paskutinę akimirką įspūdingą metimą pataikiusi „Mažylio“ komanda.

Rungtynėse dėl čempionų titulo susitiko Kauno ir Vilniaus atstovai – D.Petraitis su darželiu „Aušrinė“ iš Nacionalinės krepšinio akademijos ir SKM treneris M.Mudėnas su komanda „Mažylis“. Kova dėl aukso buvo itin atkakli ir kupina aistrų. Kauniečiai, su buvusio krepšininko V.Jasikevičiaus sūnumi priešakyje laimėjo 9:7.

„Jaučiuosi laimingas. Iš tikrųjų, net nesuprantu, kas įvyko. Grupės pirmąsias rungtynes pralaimėjome. Galvojau, kad net nepateksime į pusfinalį. Mums pasisekė, esame čempionai, – džiaugėsi nugalėtojų taurę į viršų su komanda kėlęs D.Petraitis – Finalinė kova buvo labai įtempta, varžovai stiprūs. Tačiau mes pasistengėme ir laimėjome, vaikai yra tikri šaunuoliai. Neslėpsiu – tikslai buvo aukščiausi. „Aušrinė“ praėjusiais metais Lietuvoje buvo trečia, tai labai geras darželis. Pirmas mūsų žingsnis buvo laimėti Kauno čempionatą, tai mums pavyko. Dabar pavyko nugalėti ir visoje Lietuvoje“.

Antroje vietoje likęs M.Mudėnas su Vilniaus darželiu „Mažylis“ savo auklėtinius vadino čempionais: „Viską vertinu nuostabiai, kitų žodžių net negali būti. Vilniuje užėmėme antrąją vietą, šiandien aplenkėme Vilniaus čempionus. Mes šią akimirką ne tik antri Lietuvoje, bet ir pirmi Vilniuje“.

Mažajame čempionato finale susitiko Kauno ir Klaipėdos miestai. Arijaus Kanovalovo vadovaujamas darželis „Sadutė“ iš Kauno ir Mantvydo Ramono Klaipėdos komanda „Svirpliukas“. Šiame susitikime nugalėtojas paaiškėjo labai greitai. „Svirpliukui“ už nekorektišką tėvelių elgesį rungtynių arbitras skyrė techninę pražangą, ir bronzos medaliai iš karto atiteko A. Kanovalovo vadovaujamai „Sadutei“.

Galutinė komandų rikiuotė

1 vieta – Kauno „Aušrinė“

2 vieta – Vilniaus „Mažylis“

3 vieta – Kauno „Sadutė“

4 vieta – Klaipėdos „Svirpliukas“

5 vieta – Vilniaus „Žemyna“

6 vieta – Panevėžio „Žvaigždutė“

7 vieta – Šiaulių „Žirniukas“

8 vieta – Panevėžio „Žilvitis“

9 vieta – Klaipėdos „Atžalynas“

10 vieta – Šiaulių „Coliukė/Vyturėlis“

11 vieta – Alytaus „Nykštukas“

12 vieta – Alytaus „Obelėlė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją