Rungtynių pradžia iliustravo „Raptors“ situaciją atkrintamosiose: lyderiai Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas prametė pirmuosius savo metimus, todėl ėmė ieškoti J. Valančiūno. Ir tai davė saldžių vaisių, nes lietuvis pelnė pirmus šešis „Raptors“ taškus ir įvedė komandą į žaidimo ritmą (11:4).

Kai skirtumas ėmė tirpti, komentatorius vėl pribloškė aukštaūgis iš Lietuvos: kai Jonas, kuriam į parankes įsikabino du varžovai, vis tiek sugebėjo sugriebti kamuolį ir jį viena ranka įkrauti į krepšį, jie lietuviui priklijavo „neįtikėtino kovotojo“ etiketę (17:13). Su 8 taškais savo sąskaitoje JV gavo porą poilsio minučių, bet tai nesutrukdė „dinozaurams“ išlaikyti menką persvarą – 23:19.

Antro kėlinio pradžioje dešinį kelį susižeidė ir į rūbinę šlubčiodamas bei gydytojo lydimas nukulniavo pagrindinis „Heat“ centras Hassanas Whiteside'as. Tuo pasinaudoti iškart nusprendė Dwane'as Casey, ant parketo sugrąžinęs J. Valančiūną. Bet, deja, mūsiškis ėmė kiek buksuoti – nesėkmingai susiklostė net trys atakos iš eilės: pramesti du baudų metimai, užfiksuoti žingsniai ir gautas įspūdingas blokas (29:28).

Ketvirčio viduryje paaiškėjo, kad H. Whiteside'as tik nikstelėjo kelį, bet ant parketo nebesugrįš. Tarsi papildomos energijos įgavęs J. Valančiūnas iškart pelnė du taškus su pražanga ir vėl sugrąžino „Raptors“ pranašumą (34:32).

„Pirmyn, J! Jie tavęs negali sustabdyti“, – mačo metu lietuvį drąsino Patrickas Pattersonas. Ir komandos draugas buvo teisus – vos per 19 minučių 213 cm ūgio uteniškis spėjo pasižymėti dvigubiu dubliu – 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Negana to, Kanados klubas ilsėtis išėjo pirmaudamas 9 taškais – 49:40.

Po pertraukos iniciatyvos ėmėsi K. Lowry, pataikęs du tritaškius ir padidinęs persvarą iki 13 taškų. Bet netrukus D. Casey užkrito didžiulis galvos skausmas, nes J. Valančiūnas nesėkmingai nusileido ant parketo ir, pasisukęs dešinę čiurną, nušlubavo į rūbinę (55:42). Jėgą po krepšiu praradę „Raptors“ pralaimėjo atkarpą 0:6 ir privertė trenerį visus sukviesti į pasitarimą (55:48).

Gydytojai iš naujo elastiniu bintu įtvirtino sužeistą centro iš Lietuvos čiurną, bet, paprašius lietuvio pašokinėti ant vienos kojos, galiausiai buvo nuspręsta mūsiškio į aikštę daugiau nebesugrąžinti...

Be JV likusios „Raptors“ vežimą bandė tempti K. Lowry, bet kitoje barikadų pusėje tikrą šou surengė Dwyane'as Wade'as, vien per trečią kėlinį surinkęs net 18 taškų ir prieš lemiamas 12 minučių išlyginęs rezultatą – 68:68.

J. Valančiūną bandė pakeisti pirmą kartą šioje serijoje ant parketo žengęs Luisas Scola. Bet 36-erių veteranas vos per porą minučių susirinko tris pražangas, itin netaikliai atakavo iš dviejų taškų zonos ir nė kiek nesugebėjo kompensuoti lietuvio netekties. Dar blogesnė žinia „Raptors“ sirgaliams buvo ta, kad šeimininkai ėmė tolti (68:74).

Jeigu „Heat“ į priekį tempė D. Wade'as, tai „Raptors“ gretose galiausiai lyderių vardus patvirtino K. Lowry ir D. DeRozanas, po ilgos pertraukos svarstykles vėl persvėrę svečių naudai (80:78).

Švieslentėje degant vienodiems skaičiams (82:82) K. Lowry švystelėjo tritaškį, o kitoje atakoje dar pridėjo du taiklius baudų metimus (89:84). Vis tik „Heat“ akimirksniu priartėjo (89:88). Likus žaisti 31,7 sek. dvitaškį pataikęs K. Lowry „Raptors“ pranašumą vėl padidino iki trijų taškų (89:86).

Nors D. Wade'as atliko aštrų reidą ir pelnė du taškus iš po krepšio, bet prie baudų metimų linijos stojusio D. DeRozano ranka nesudrebėjo (91:88). Gynyboje „Raptors“ nusišypsojo sėkmė, nes Joe Johnsonas prametė iš toli atakuodamas visiškai laisvas, o D. DeRozanas čia pat realizavo vieną baudos metimą iš dviejų (92:88). Per likusias 9 sekundes šeimininkai stebuklo nesukūrė ir „Raptors“ triumfavo – 95:91.

J. Valančiūnui, kuris mačo kulminaciją stebėjo rūbinėje šaldydamas čiurną, buvo atlikta rentgeno nuotrauka, neparodžiusi rimtesnių sužalojimų. O tai – gera žinia „Raptors“ gerbėjams, kurie viliasi, kad aukštaūgis spės atsigauti iki kitos akistatos.

Šiąnakt iki traumos JV spėjo sužaisti 22 minutes, per kurias pelnė 16 taškų (7/12 dvit., 2/5 baud. met.), atkovojo 12 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą ir bloką, 2 kartus suklydo ir tiek pat sykių prasižengė.

„Heat“: Dwyane'as Wade'as 38 (8 atk. kam., 4 rez. perd.), Goranas Dragičius 12 (5 kld., 5 praž.), Joe Johnsonas 10, Udonis Haslemas ir Geraldas Greenas po 8 taškus.

„Raptors“: Kyle'as Lowry 33 (11/19 metimai iš žaidimo), DeMaras DeRozanas 19 (6/17 metimai iš žaidimo), Jonas Valančiūnas 16 (12 atk. kam.), Patrickas Pattersonas 9 taškai.

Ketvirtosios serijos rungtynės naktį iš pirmadienio į antradienį 3 val. Lietuvos laiku vėl bus žaidžiamos Majamyje.

Šios poros laimėtojas Rytų konferencijos pusfinalyje veikiausiai susigrums su LeBrono Jameso vedama Klivlando „Cavaliers“ komanda, kuri prieš Atlantos „Hawks“ krepšininkus pirmauja net 3-0. Verta pažymėti, kad praėjusių metų NBA vicečempionė yra vienintelė ekipa šio sezono atkrintamosiose varžybose dar nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)