Pastaruoju metu NBA lyga įžvelgia vis daugiau broko arbitrų darbe, tačiau oficialus raportas apie „Raptors“ ir „Heat“ rungtynes (jas Toronto klubas per pratęsimą pralaimėjo 96:102) gali priversti griebtis už galvos net visko mačiusius.

NBA ekspertai analizavo paskutines dvi ketvirtojo kėlinio minutes ir pratęsimą – per 7 nagrinėtas minutes nefiksuotų taisyklių pažeidimų buvo stulbinančiai daug.

Jeigu arbitrai nebūtų klydę, J. Valančiūnui ir „Raptors“ rungtynės galėjo baigtis ir gerokai anksčiau – be pratęsimo.

Ketvirtojo rungtynių kėlinio pabaigoje, likus žaisti 8 sek., lietuvis statė judančią užtvarą prieš Dwyane‘ą Wade‘ą ir tiesiog nubloškė varžovą ant žemės, tačiau arbitrų švilpukai tylėjo. Iš karto po šio epizodo Terrence‘as Rossas pataikė tritaškį, sumažinusį šeimininkų atsilikimą iki 3 taškų (86:89), o vėliau pratęsimą „Raptors“ išplėšė po įspūdingo K. Lowry tritaškio iš aikštės vidurio aidint sirenai.

Neužfiksuota J. Valančiūno pražanga prieš D. Wade'ą – nuo 7.43 min. šiame vaizdo įraše:

Pažymėtina, kad peržiūrinėjant rungtynių vaizdo įrašą nebuvo galutinai nustatyta, ar K. Lowry neužmynė šoninės linijos prieš pataikydamas savo įspūdingąjį tritaškį – ši daug diskusijų sukėlusi situacija taip ir liks istorija.

Be nefiksuotos pražangos prieš D. Wade‘ą, J. Valančiūnas dar du kartus turėjo būti nubaustas už neteisingą užtvarų statymą ir kartą – už pernelyg ilgą užsibuvimą savo baudos aikštelėje ginant krepšį.

Visos 12 klaidų, kurias „Raptors“ ir „Heat“ rungtynių pabaigoje pražiopsojo NBA arbitrai ir kurias paviešino „Raptors Republic“ portalas, išsamiai nušviečiantis Toronto komandos kasdienybę.

Ketvirtasis kėlinys:

likus žaisti 1:31 min. Bismackas Biyombo turėjo būti nubaustas pražanga puolime prieš Luolą Dengą;
likus žaisti 0:35 sek. Justice‘as Winslow turėjo būti nubaustas už pražangą prieš K. Lowry;
likus žaisti 0:08 sek. J. Valančiūnas turėjo būti nubaustas pražanga už judančią užtvarą prieš D. Wade‘ą.

Pratęsimas:

likus žaisti 3:53 min. Luolui Dengui turėjo būti užfiksuoti žingsniai;
likus žaisti 3:25 min. Hassanas Whiteside‘as per ilgai užsibuvo savo baudos aikštelėje gynyboje (3 sek.);
likus žaisti 3:14 sek. J. Valančiūnas per ilgai užsibuvo savo baudos aikštelėje gynyboje (3 sek.);
likus žaisti 3:12 sek. Goranui Dragičiui turėjo būti užfiksuoti žingsniai;
likus žaisti 2:51 sek. J. Valančiūnas turėjo būti nubaustas pražanga už neteisingą užtvarą prieš L. Dengą;
likus žaisti 2:10 sek. J. Valančiūnas turėjo būti nubaustas pražanga už neteisingą užtvarą prieš G. Dragičių;
likus žaisti 1:01 sek. DeMarre Carrollas per ilgai užsibuvo savo baudos aikštelėje gynyboje (3 sek.);
likus žaisti 0:15 sek. D. Carrolas per ilgai užtruko išmesdamas kamuolį iš už šoninės linijos (5 sek.);
likus žaisti 0:10 sek. D. Carrolas turėjo būti nubaustas už D. Wade‘o laikymą varžovams išmetant kamuolį iš užribio.

Rungtynėms vadovavo arbitrai Monty McCutchenas, Jasonas Phillipsas ir Joshas Tivenas.

NBA lygos įvardintas klaidų sąrašas – perspėjimas arbitrams dirbti atidžiau, todėl dėmesys įvardintiems žaidimo elementams, o ypač – J. Valančiūno užtvaroms, per antrąsias serijos rungtynes turėtų būti padidintas. Juolab, kad J. Valančiūnas yra vienas iš ryškiausių „Raptors“ žaidėjų – pirmosiose serijos rungtynėse ant parketo lietuvis praleido net 41 minutę, pelnė 24 taškus ir sugriebė 14 atšokusių kamuolių.

Nepaisant visko, Toronto komandos treneris D. Casey giria J. Valančiūną ir antrose serijos rungtynėse iš lietuvio tikisi ne ką mažesnio indėlio.

„Jonas rinko mums taškus. Jis atliko nuostabų darbą ir kėlė varžovams grėsmę po jų krepšiu, taip pat puikiai saugojo savo krepšį. Kai Jonas žaidžia taip gerai, kaip tai darė pirmame mače, ir dar taip darbuojasi gynyboje, mes turime jį laikyti aikštėje. Tai – akivaizdu“, – prieš antrą serijos mačą, kuris vyks penktadienio rytą 3 val., spaudos konferencijoje pareiškė Dwane'as Casey.

Verta paminėti, kad per pastarąsias keletą dienų NBA savo arbitrus gėdina jau ne pirmą sykį. Viešai paskelbta, kad per paskutines 13 sek. rungtynėse tarp San Antonijaus „Spurs“ ir Oklahomos „Thunder“ teisėjai nefiksavo net 5 taisyklių pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)