Nors R. Kurtinaitis visą Eurolygos sezoną iš paskutiniųjų bandė surikiuoti „Chimki“ žvaigždžių žaidimą ir prisipratinti prie turtingų krepšininkų charakterių, viskas baigėsi tuo, kad žaidėjai toliau šiaušė plauką, neretai akivaizdžiai ignoravo trenerio nurodymus, o krepšinio specialistas iš Lietuvos buvo atleistas.

R. Kurtinaitis bandė viską – kalbėjosi gražiuoju, kėlė balsą per minutės pertraukėles, netgi stumdė auklėtinius, tačiau naudos tai nedavė. Superžvaigždžių kupina Chimkų komanda liko už Eurolygos atkrintamųjų varžybų borto, kurio peršokti nepavyko ir komandos vairą iš lietuvio perėmusiam D. Ivanovičiui.

Visgi, anot A. Švedo, dabar D. Ivanovičius komandoje taiko tokią metodiką, su kokia anksčiau susidurti jam nebuvo tekę. Lyginant su R. Kurtinaičio vadovavimu, serbas yra daug daug griežtesnis ir netoleruoja jokių komandos krepšininkų užgaidų.

„Treniruotės tapo intensyvesnės, vyksta labai ir labai griežtu režimu. Jeigu tu aikštėje turi atlikti pagreitėjimą, tai ir darai tai visu šimtu procentų. Jis neleidžia absoliučiai jokio atsipalaidavimo. Ir neperneša konfliktų aikštėje. Mes patys tokių dalykų net nelaikome konfliktais, tiesiog diskutuotinas žaidybinis momentas, kuris jau po kelių minučių gali būti pamirštas ir nebeprisimintas. Tačiau D. Ivanovičius tokių dalykų absoliučiai netoleruoja, viskas yra kitaip“, – Rusijos žiniasklaidai pareiškė A. Švedas.

Rimas – puikus treneris. Tiesiog sezono pradžioje jis pats save apgavo, pradėjęs ieškoti kažkokių povandeninių akmenų. Visgi vėliau jis suprato, kad jų nėra.
Aleksejus Švedas
Visgi gana sudėtingu charakteriu ir sunkiu suvaldymu aikštėje pagarsėjęs rusas tikino, kad su atleistu R. Kurtinaičiu konfliktuoti jis niekad neketino – treneris povandeninių srovių jo elgesyje ieškojo pats.

„Tarp mūsų kažkokių nesusikalbėjimų nebuvo. Rimas – puikus treneris. Tiesiog sezono pradžioje jis pats save apgavo, pradėjęs ieškoti kažkokių povandeninių akmenų. Visgi vėliau jis suprato, kad jų nėra“, – aiškinosi A. Švedas.

Tiesa, anot gynėjo, treneris neišvengiamai yra viena iš svarbiausių personų komandoje, nors, stebint jo paties žaidimą, dažnai atrodo visiškai priešingai.

„Geras treneris gali iš silpnos komandos padaryti puikią pretendentę į pergales. Pasižiūrėkime į „Lokomotiv-Kuban“. Žinoma, silpna varžove šios komandos nepavadinsi, tačiau, nepaisant visko, Georgios Bartzokas prie šios komandos vairo daro stebuklus, kelia didžiulę pagarbą. Krasnodaro komandai prasibrauti į Eurolygos finalo ketvertą – nuostabus rezultatas“, – pažymėjo A. Švedas.

Primename, kad kalbėdamas su krepšinis.lt R. Kurtinaitis tvirtino, jog atsisveikinęs su „Chimki“ jis netgi pajuto palengvėjimą. Tiesa, galutinai su rusais lietuvis nėra išsiskyręs. 55-erių krepšinio specialistui iš Lietuvos klubas ir toliau moka algą ir tai pagal sutartį turės daryti iki pat kontrakto pabaigos – 2018-ųjų vasaros. Sutartis būtų nutraukta tik tokiu atveju, jei R. Kurtinaitis rastų kitą darbovietę.

Maskvos srities komanda šiuo metu VTB Vieningosios lygos turnyro ketvirtfinalyje kovoja su Krasnodaro krepšininkais ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1-0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)