Ryškiausia Latvijos krepšinio žvaigždė Kristapas Porzingis nepadės mūsų kaimynų rinktinei atrankoje į šių metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Aš šiemet noriu paruošti savo kūną kitam NBA sezonui, todėl turiu susilaikyti nuo žaidimo rinktinėje. Tačiau ateityje prie komandos tikrai prisijungsiu ir jai padėsiu“, – sakė K. Porzingis, NBA sezono pabaigoje kamuotas peties traumos.

Kad K. Porzingio nesitiki išvysti nacionalinėje komandoje, prieš keletą dienų leido suprasti ir vyriausiasis šios šalies rinktinės strategas Ainaras Bagatskis.

„Žinoma, gaila. Tačiau mes tikrai nesiruošiame nerti į krūmus ir kovosime savomis jėgomis“, – pažymėjo jis.

Latvijos rinktinė atrankoje į Rio de Žaneiro olimpiadą kausis Serbijoje. Ji pateko į B grupę, kurioje susirems su Čekijos ir Japonijos rinktinėms. A grupėje varžysis Serbija, Angola ir Puerto Rikas.
Pirmąsias vietas grupėse užėmusios ekipos susikaus finaliniame mūšyje. Kelialapiai atiteks tik turnyrų nugalėtojoms. Atrankos varžybos vyks liepos 4-10 dienomis.

Tik šį sezoną NBA debiutavęs Kristapas Porzingis greitai tapo vienu iš ryškiausių už Atlanto rungtyniaujančių europiečių ir tikra Niujorko „Knicks“ ekipos žvaigžde. Vidutiniškai per mačą jis rinko po 14,3 taško, atkovojo 7,3 kamuolio ir blokavo po 1,9 metimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)