Panevėžio „Lietkabelis“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ (šeštadienis, 17:00, Panevėžys, serija 0-1)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ pirmąsias rungtynes pradėjo tokiu starto penketu: Denisas Lukašovas, Adas Juškevičius, Gediminas Orelikas, Adamas Lapeta ir Antanas Kavaliauskas. Ir tik vienintelis G. Orelikas iš šių žaidėjų pelnė taškus (!).

G. Oreliko sąskaitoje buvo 24 taškai. Beje, bent 21 iš jų puolėjas pelnė dar iki ilgosios pertraukos.

A.Kavaliauskas prametė 4 metimus, D. Lukašovas – 3, A.Juškevičius – 3, A. Lapeta į krepšį nemetė. Šių keturių krepšininkų bendras naudingumas aikštėje buvo vos 1 naudingumo balas.

Daug ką pasako šie skaičiai: „Lietuvos rytui“ starto penketo žaidėjai pelnė 24, atsarginiai – 55 taškus. Rezerviniai krepšininkai pelnė net daugiau taškų nei „Lietkabelio“ starto penketas (55-46).

„Daug žaidėjų praėjo šalia rungtynių. Tai yra nedovanotina. Jų žaidimas atnešė daugiau nuostolių nei naudos. Bet atkrintamosiose taip būti negali. Ruošėmės joms ilgai ir intensyviai, o šis mačas parodė, kad trūko koncentracijos, – po mačo pyko Tomas Pačėsas. – Visi žaidėjai pradžioje, išskyrus Oreliką, nefunkcionavo“.

Didžiulis klausimas, ar Panevėžyje gali pasikartoti toks reiškinys. Kita vertus, po tokio blankaus pasirodymo „Cido“ arenoje galime išvysti ir kitokį „Lietuvos ryto“ penketą.

Utenos „Juventus“ – Prienų-Birštono „Vytautas“ (šeštadienis, 16:00, Utena, serija 0-1)

Utenai – blogas ženklas. „Tete-a-Tete Casino-LKL“ reguliariojo sezono finišo tiesiojoje pristabdytas Laimonas Kisielius sužibėjo pirmosiose serijos rungtynėse.

Nuo kovo 26-osios L.Kisielius rinko vid. 10,1 taško ir 10,7 naudingumo balų – tai ženkliai mažiau nei jo bendri sezono rezultatyvumo (13,2 tšk.) ir naudingumo (14,5 tšk.) vidurkis.

Bet vienas „Vytauto“ ramsčių ketvirtfinalio starte pelnė 22 taškus ir susrinko 23 naudingumo balus. Pirmąjį mačą „Vytautas“ laimėjo 98:91 nors uteniškiai pirmavo 12 taškų skirtumu.

Kad „Juventus“ revanšuotųsi, reikia sustabdyti ne tik L. Kisielių, bet ir atrasti savo lyderius.

Spenceris Butterfieldas, Rolandas Alijevas ir Edgaras Želionis visi kartu surinko tik 13 naudingumo balų.