Kaip skelbia ispanų žiniasklaida, J. Bertomeu Eurolygos klubų susitikime patvirtino, jog antradienį Vokietijoje įvyks ilgai lauktas abiejų šalių – Eurolygos ir FIBA vadovų susitikimas.

Koks verdiktas bus priimtas šiame susitikime, kol kas galima tik spėlioti, tačiau Eurolygos vadovas nusileisti neketina ir Europos taurės turnyro, kuris atsidūrė FIBA taikiklyje, naikinti nesiruošia.

Pasak J. Bertomeu, dabartinis FIBA iškeltas karo kirvis – tai ataka prieš visą Eurolygos organizaciją, o ateinančiais metais strėlės ims smigti ir į Eurolygos klubus, tarp kurių yra Kauno „Žalgiris“.

Primename, kad „Žalgiris“ dėl žaidimo Eurolygoje yra pasirašęs 10 metų trukmės sutartį, pradėsiančią galioti nuo kitų metų. Tuo metu Vilniaus „Lietuvos rytas“ su Eurolygos organizacija pasirašė trejų metų trukmės sutartį dėl žaidimo Europos taurėje.

Būtent dėl šios priežasties Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir paskelbė savo verdiktą – jei vilniečiai neatsitrauks, kitą sezoną jie teoriškai negalės dalyvauti LKL pirmenybėse.

„Kas bus, tas bus, tačiau Eurolyga šioje situacijoje atsilaikys ir išeis nugalėtojos pozicijoje“, – jau ne vieną kartą šią savaitę kartojo katalonas. Kitą sezoną Eurolygoje žais 16 klubų, o Europos taurės turnrye – 24 ekipos.

Kaip penktadienį skelbė lrytas.lt, jeigu FIBA nenorės derėtis, o federacijos iš tikrųjų šalins nepaklusnius klubus iš nacionalinių pirmenybių, J. Bertomeu gali imtis gelbėtojo vaidmens ir vasarą planuoja pasiūlyti naują sprendimą – išplėsti turnyro dalyvių skaičių ir taip gelbėti federacijų suspenduotus klubus, suteikiant jiems naujos erdvės žaidimui.

Šeštadienį savo atskirą susitikimą rengia ir FIBA Europos organizacijos vadovybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)