Garbę nešti vėliavą rugpjūčio 5 d. vyksiančių atidarymo iškilmių eisenoje 35-erių metų veteranui patikėjo Argentinos olimpinis komitetas.

„Tai – išskirtinis įvertinimas, vienas iš pačių didžiausių per mano karjerą. Netgi sunku komentuoti, kaip džiaugiuosi gavęs šią teisę“, – kalbėjo 206 cm ūgio puolėjas, su „Raptors“ vis dar tęsiantis kovą dėl NBA čempionų žiedų.

Paskelbus žinią apie L. Scola atitekusią garbę internete krepšininką sveikinti puolė jo tautiečiai ir krepšininkai, kartu užsivilksiantys rinktinės marškinėlius.

„Tai negalėjo būti niekas kitas, tik mūsų rinktinės kapitonas! Jis to nusipelnė. Luisai, kiekvieną dieną tavimi žaviuosi vis stipriau“, – rašė šį sezoną Lietuvoje pradėjęs įžaidėjas Nicolasas Laprovittola.

L. Scola su Argentinos rinktine bus Lietuvos rinktinės varžovu Rio de Žaneiro olimpinio krepšinio turnyro grupėje.

Per savo karjerą puolėjas du kartus tapo olimpinių žaidynių prizininku. 2004 metais Atėnuose jis su kompanija iškovojo auksą, o 2008 metais Pekine – sidabrą. Būtent 2008-aisiais Kinijoje Argentinos rinktinės vėliavą nešti buvo patikėta kitam šios šalies krepšininkui – Emanueliui Ginobili.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją