Laiške taip pat minima, kad Eurolyga atsiriboja nuo bet kokios atsakomybės, jeigu FIBA nuspręstų skirti sankcijas Ispanijos rinktinei.

„Jeigu FIBA, taikydama neteisėtą praktiką, nuspręs skirti sankcijas Ispanijos komandai dalyvaujant 2016 metų olimpinėse žaidynėse ar kituose FIBA rengiamuose turnyruose – tai ne mūsų atsakomybė. Jeigu taip nutiks, vienintelei federacijai kris atsakomybė apsaugoti ir ginti teisę varžybose, kuriose nacionalinė komanda, demonstruodama puikų žaidimą, nusipelnė žaisti.“

Tai buvo atsakymas į Jordi Bertomeu siųstą laišką, kurį Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jose Luiso Saezo Eurolygos vadovui adresavo penktadienį.

Federacijos laiške rašoma, kad sutartis tarp Eurolygos ir ACB negali toliau galioti dėl nesuderinamumo su galimomis FIBA sankcijomis.

„Mundo Deportivo“, remiantis savo šaltiniais, šeštadienį pranešė, kad Ispanija neteks vietos olimpinėse žaidynėse ir negalės ginti 2012 metų Londone iškovotų sidabro medalių. Nors Ispanijos krepšinio rinktinė yra iškovojusi tiesioginį kelialapį į olimpines žaidynės, tai nesutrukdė FIBA priimti griežčiausią sprendimą.

Vis dėlto FIBA dar diskutuos su ACB lyga bei Ispanijos krepšinio federacija ir galutinį sprendimą priims tik tuo atveju, jeigu Ispanija nepakeis savo pozicijos dėl dalyvavimo Eurolygos turnyruose.

Problemos priežastis iš FIBA pozicijos – Ispanijos klubų dalyvavimas ULEB rengiamame Europos taurės turnyre, prieš kurį pastarąjį mėnesį karto kirvį iškėlė tarptautinės federacijos vadovas Patrickas Baumannas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)