NBA lyga trečiadienį paskelbė 162 naujokų biržoje ketinančių dalyvauti krepšininkų sąrašą. Jame – ne tik Gonzagos „Bulldogs“ puolėjo D. Sabonio, bet ir 20-mečio 208 cm ūgio M. Sajaus pavardė.

Iš viso paraiškas dalyvauti NBA naujokų biržoje jau pateikė 162 žaidėjai: 117 – iš koledžų ir 45 užsieniečiai, tarp kurių yra ir M. Sajus.

Paraiškos buvo priimamos iki balandžio 24 dienos, bet jas atsiimti krepšininkai dar galės iki birželio 13 d. 23.59 val. (NCAA žaidėjai – iki gegužės 25 d.). Būtent taip krepšininkas ir žada pasielgti.

„Pasitariau su agentu ir tiesiog, manau, būtų puiki galimybė patekti į biržos kandidatų stovyklą. Neplanuoju patekti į NBA ar kažko daugiau. Norėtųsi papulti į tą stovyklą. Vien dėl to ir užsirašiau.

Jeigu yra šansas, kodėl gi nepabandyti. Jei pateksiu, tai pateksiu, jei ne, tai ne. Aš nieko neprarasiu. Šiemet ir kitąmet dar galiu bandyti, o vėliau jau mane automatiškai galės pakviesti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė M. Sajus.

Nepateikęs jokios paraiškos, jaunasis žalgirietis NBA naujokų biržoje automatiškai figūruotų 2018-aisiais, kai jam bus 22-eji.

Šį sezoną LKL čempionate M. Sajus vidutiniškai pelno po 4 taškus, atkovoja po 2,7 kamuolio ir renka po 4,7 naudingumo balo.

Tuo metu D. Sabonis iš NBA naujokų biržos tikrai nesitrauks. Su agentūra sutartį sudariusiam lietuviui kelias atgal į NCAA jau yra užkirstas. Gonzagos universiteto komandos lyderiui prognozuojamas šaukimas pirmajame naujokų biržos dvidešimtuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)