Jaunųjų žalgiriečių varžovai finale paaiškės po antrųjų pusfinalio rungtynių, kuriose finalo ketverto šeimininkai, „Palangos“ krepšininkai, susitiks su reguliariojo sezono nugalėtojais, Marijamolės „Sūduvos-Mantingos“ žaidėjais.

Žalgirietis Paulius Valinskas dar iki ilgosios pertraukos pelnė 17 taškų ir kauniečiai, įpusėjus dvikovai, pirmavo 48:37.

Antroje mačo dalyje estafetę puolime iš komandos draugo perėmė Martynas Varnas. Jis vien trečiajame kėlinyje pelnė 10 taškų, o kauniečiai vienu metu pirmavo 22 taškų persvara (69:47). Paskutinis rungtynių kėlinys tapo formalumu ir komanda, kurios amžiaus vidurkis vos 18,5 metų, sekmadienį žais NKL finale.

Šiuo pralaimėjimu buvo pristabdytas pasakiškas Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ žygis atkrintamosiose varžybose. Startavę iš dešimtosios pozicijos, jonaviškiai eliminavo aukščiau buvusias „Telšių“ ir Šakių „Vyčio“ komandas. Sekmadienį Jonavos krepšininkai kovos dėl trečiosios vietos.

„Petrochemą-Dexterą“ į Palangą atlydėjo būrys triukšmingų sirgalių, tačiau Jonavos komanda jau pirmajame kėlinyje prarado vieną savo starto penketo žaidėjų, Ričardą Verbicką. Jaunieji žalgiriečiai pirmo kėlinio viduryje išsiveržė į priekį ir pirmavo visas likusias rungtynes.

Žalgiris-2“ pataikė 66,7 proc. metimų (32/48) ir toks jų pasiekimas buvo geriausias šį sezoną. Tuo metu Jonavos ekipa realizavo vos 30,8 proc. (20/65) metimų.

NKL finale „Žalgiris-2“ paskutinį kartą žaidė 2008 metais, kai finalo serijoje 4-2 pranoko Palangos „Naglį-Adakrį“.

„Petrochema-Dextera“: Tadas Sebežiovas 19, Henrikas Vorotnikovas 15, Justas Vazalis 10.

„Žalgiris-2“: Martynas Varnas 25, Paulius Valinskas 17, Laurynas Birutis 14, Regimantas Miniotas 13, Martynas Echodas 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)