„Šeštadienį vyks svarbus FIBA Europos tarybos susirinkimas, – kalbėjo legendinis krepšininkas. – Jeigu atvirai, tai mes jau turime pasiūlymą Eurolygai. Tačiau nieko negaliu pasakyti, kol neįvyks susirinkimas.“

Primename, kad FIBA jau patvirtino, kad 8 šalys yra pašalintos iš 2017-ųjų Europos krepšinio čempionato, o dar šešioms – įskaitant ir Lietuvai – tokia grėsmė toliau yra labai reali.

Tarp pašalintų valstybių yra Europos čempionė Ispanija, Serbija, Juodkalnija, Kroatija, Makedonija, Bosnija ir Hercogovina, Slovėnija ir Rusija.

Tuo metu Lietuva, Lenkija, Italija, Izraelis bei Graikija iki balandžio 20-osios, trečiadienio, turi pateikti savo pasiaiškinimus FIBA organizacijai dėl susidariusios situacijos.

FIBA ragus pradėjo rodyti po to, kai šalių federacijos neišsigando jos grasinimų bei pasirinko ne naujai jos organizuojamą Čempionų lygą, o Eurolygos organizuojamus turnyrus. Lietuvoje tokia kryptimi žengė Vilniaus „Lietuvos rytas“, sutaręs dėl trejų metų licencijos.

Šią savaitę Lietuvos krepšinio federacija (LKF) paskelbė, kad komandos, kitą sezoną rungtyniausiančios Europos taurėje, bus šalinamos iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL).

Visgi LKL direktorius Romualdas Brazauskas vėliau patikino, kad „Lietuvos rytas“ iš LKL šalinamas tikrai nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)