„Jokių kalbų, kad mes paliktume savo flagmanus ir mestume iš LKL. Tegul net nesapnuoja FIBA. LKF priėmė tikrai gudrų sprendimą, pasakę, kad suspenduos „Lietuvos rytą“. Jie apsidraudė save, jog galėtų startuoti olimpinėse žaidynėse“, – tinklapiui „BasketNews.lt“ sakė R. Milašius.

Trečiadienį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) paskelbė, jog FIBA nepaklusęs ir Eurolygos organizuojamą Europos taurės turnyrą pasirinkęs „Lietuvos rytas“ bus pašalintas iš Lietuvos pirmenybių.

Tačiau tokių LKF grasinimų „Lietuvos rytas“ neišsigando, o LKL į juos žvelgia tik kaip į būdą pergudrauti FIBA organizaciją.

„Aš pats kiekvieną minutę palaikau ryšį tiek su „Žalgiriu“, tiek su „Lietuvos rytu“. Šiandien kalbėjausi ir su Pauliumi Motiejūnu, ir su Martynu Purliu. Niekada LKL šitų klubų nepaliks. Tai yra komandos dėl kurių verta eiti į rungtynes. Be jų nebūtų LKL, o be to ir krepšinio Lietuvoje“, – tikino R. Milašius.

„Pasirinkome turnyrą ir jame žaisime. Mes – ne kekšė. Tikrai nekeisime savo sprendimo: jį priėmėme ir jo laikysimės. Tikrai nebus taip, kad kažkas už mus nuspręs, ką ir kaip mums daryti. Tegul jie sprendžia savo problemas, o mes spręsime savas“, – neseniai Krepšinis.lt susidariusią situaciją komentavo „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas.

LKL ne tik tikina, kad „Lietuvos rytas“ žais kitą sezoną, bet ir atmeta galimybę, kad sostinės klubui nebus leista rungtyniauti šio sezono atkrintamosiose varžybose.

„Tokie kraštutiniai atvejai nėra išdėstyti jokiuose nuostatuose ar taisyklėse. Tai – unikali situacija, neturinti precedentų istorijoje. Todėl šiuo klausimu turės diskutuoti LKL valdyba. Mano asmenine nuomone, „Lietuvos ryto“ pašalinimas iš šio sezono čempionato būtų blaiviu protu nesuvokiamas“, – Krepšinis.lt trečiadienį teigė LKL direktorius Romualdas Brazauskas.

Primename, kad FIBA jau patvirtino, kad 8 šalys yra pašalintos iš 2017-ųjų Europos krepšinio čempionato, o dar šešioms – įskaitant ir Lietuvai – tokia grėsmė toliau yra labai reali.

Tarp pašalintų valstybių yra Europos čempionė Ispanija, Serbija, Juodkalnija, Kroatija, Makedonija, Bosnija ir Hercogovina, Slovėnija ir Rusija.

R. Milašius apskritai negailėjo karčių žodžių FIBA organizuojamam Čempionų lygos turnyrui.

„Ta vadinama Čempionų lyga dar net vadovo neturi. Ją kūrė dvejus metus ir vis dar iki šiol struktūra nesutvarkyta. Jie prižadėjo daugybę pinigų klubams, kurių net neturi. Visi klubai nori žaisti ten, kur daug pinigų, bet FIBA jų neturi“, – trumpai ir drūtai daugelio klubų norą žaisti Eurolygos organizuojamose varžybose apibūdino R. Milašius.

Tarp eilučių jis leido suprasti ir tai, kad LKL, rinktinės labui, gali priimti sprendimą atsiriboti nuo LKF ir organizuoti savarankišką, su niekuo nesusaistytą turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)