Paaiškėjus, kad FIBA gąsdinimai šalinti rinktines iš 2017-ųjų Europos čempionato ir net iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių turėjo milžinišką poveikį, Eurolygai vadovaujantis katalonas purto galvą.

„FIBA į padėtį sureagavo perdėtai aštriai, sakyčiau – netgi brutaliai. Grasina pašalinti rinktines iš Europos čempionato ir olimpinių žaidynių. Kaip FIBA dabar apskritai gali prisistatyti Lietuvai ir Ispanijai, kurios iškovojo kelialapius į Rio de Žaneirą, ir sakyti, kad jos ten nebevažiuoja?“, – ryžtingai pasisakė Eurolygos vadovas.

Įžūliai jam atrodo ir FIBA gąsdinimai atimti teisę rengti olimpinės atrankos varžybas iš Serbijos ir Italijos.

„Jeigu būčiau Italijos krepšinio federacijos prezidento Gianni Petrucci vietoje, aš jiems pasakyčiau, kadolimpinis atrankos turnyras Turine – neliečiamas, nes projektas buvo pristatytas, priimtas ir patvirtintas sutartimi. Jei turnyras atšaukiamas – keliaujame į teismą. Niekas nėra aukščiau už įstatymus, netgi FIBA. Jei juos sulaužai, teismas viską paaiškins“, – žodžių į vatą nevyniojo katalonas.

Jis nesibodėjo įvardinti tikrųjų šio krepšinio karo aukų. „Jokių abejonių, kad tai yra krepšinio šalių federacijos, – pareiškė J. Bertomeu – O aš pats esu visiškai įsitikinęs, kad šitą karą mes laimėsime. Visu 100 procentų. Teismai įrodys, kad mes esame teisūs.“

Primename, kad FIBA gąsdinimų priremtos prie sienos įvairių šalių federacijos kapituliavo. Šalys viena nuo kitos nusisuka nuo Eurolygos organizuojamo Europos taurės turnyro ir išreiškia paramą FIBA, pažadėjusios suspenduoti klubus, kurie kitą sezoną žais Europos taurėje.

Tokioje situacijoje atsidūrė ir Lietuva, o nukentėjusiuoju tapo Vilniaus „Lietuvos rytas“, klubo prezidento Gedvydo Vainausko teigimu, jau turintis sutartį su Eurolyga.

„Mes buvome prispausti, neturėjome kito pasirinkimo“, – situaciją dėl galimo „Lietuvos ryto“ suspendavimo kitame sezone komentavo LKF prezidentas A. Sabonis.

Tuo metu G. Vainauskas, savo ruožtu, pareiškė, kad „Lietuvos rytas“ nėra kekšė“ ir savo planų nekeis. Tai reiškia, kad situacijai nepasikeitus, kitą sezoną Vilniaus ekipa LKL čempionate varžytis negalės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)