Situacija. „Dzūkija“ su 8 pergalėmis ir 27 pralaimėjimais žygiuoja koja kojon su Kėdainių „Nevėžiu“. Tačiau jei paskutiniajame reguliariojo sezono ture šeštadienį nenugalės Vilniaus „Lietuvos ryto“, užims paskutinę vietą ir turės pasitraukti iš aukščiausiojo diviziono. Be to, jei „Nevėžis“ nugalės „Neptūną“, alytiškiams išlikti nepadės net ir pergalė.

Gaudynės. Tuo tarpu „Neptūnas“ dar neprarado vilčių užimti trečiosios vietos. Paskutiniajame ture jie turi nugalėti „Nevėžį“ ir sulaukti „Vytauto“ pralaimėjimo „Lietkabeliui“. 19 pergalių gali pasiekti ir „Juventus“, kuris žais su „Pieno žvaigždėmis“, todėl dvi arba trys komandos gali išsiskirstyti vietas pagal geresnį tarpusavio įmestų ir praleistų taškų santykį.

Spurtas. „Neptūnas“ pergalingą pranašumą susidėjo trečiajame kėlinyje, kai spurtavo 15:3 ir pabėgo 55:32.

0. „Dzūkija“ nė karto nebuvo priekyje, o didžiausia „Neptūno“ persvara siekė 25 taškus.

Persvara. „Dzūkijos“ starto penketo žaidėjai pelnė daugiau taškų nei „Neptūno“ (49:42). Tačiau didžiulis skirtumas buvo tarp atsarginių: nuo suolo pakilę klaipėdiečiai surinko 43, alytiškiai – 16 taškų.

Skirtumas. „Neptūnas“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 50:26.

Jaunuolis. 19-metis „Neptūno“ gynėjas Laurynas Beliauskas per 5,5 minutės pelnė 10 taškų.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 12, Laurynas Beliauskas ir Jerai Grantas po 10, Travisaas Baderis, Arvydas Šikšnius ir Martynas Mažeika po 9.

„Dzūkija“: Julius Jucikas 20, Giedrius Gustas 10, Edvinas Jezukevičius 8.

Rungtynių apžvalga:

D. Adomaičio komentaras:

A. Urlepo komentaras: