Trečiadienį LKF vykdomasis komitetas priėmė drastišką sprendimą, siekdamas apsaugoti Lietuvos krepšinio rinktinę nuo galimos diskvalifikacijos iš Rio olimpiados.

„Lietuvos rytui“ žaisti bus uždrausta iškart, kai bus pamatyta sutartis su Eurolygos komercine struktūra (ECA).

Tačiau Vilniaus klubas neketina pasiduoti spaudimui. „Lietuvos rytas“ yra sudaręs trejų metų sutartį su Eurolyga ir nuo kito sezono žais šios organizacijos rengiamose varžybose.

„Niekas nesikeičia. Mes jau pasirinkome – dalyvausime Eurolygos rengiamose varžybose“, – net ir sužinojęs LKF sprendimą sakė „Lietuvos ryto“ ekipos direktorius Martynas Purlys.

Tuo metu LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas Krepšinis.lt tvirtino, kad šį sezoną jokios sankcijos klubui dar negresia. Lyga nėra oficialiai informuota apie „Lietuvos ryto“ sutartį su Europos taurės turnyrą rengiančia Eurolyga. Todėl, R. Brazausko žodžiais, braukti Vilniaus klubą iš čempionato prireiks tik tuomet, jei šalies vicečempionai bus oficialiame kito sezono Europos taurės dalyvių sąraše.

„Nematau galimybės suspenduoti klubą jau šiame sezone“, – patikino R. Brazauskas.

LKF FIBA ir ECA kare yra situacijos įkaite. FIBA ne tik Lietuvą, bet ir kitas Eurolygą pasirinkusias šalis šantažuoja ir grasina sankcijomis rinktinėms.

FIBA jau anksčiau pareiškė, kad gali neleisti lietuviams dalyvauti Rio žaidynėse. Organizacija grasino rinktinėms drausti žaisti 2017 metų Europos krepšinio čempionate.

Po tokių grasinimų pasidavė tvirtai stovėjusios Ispanija ar Rusija. Andrejus Kirilenko anksčiau kalbėjo, kad tvirtai gins Rusijos klubų interesus ir nepasiduos spaudimui, bet trečiadienį nusprendė sutikti su FIBA.

Tokiu keliu žengė Serbija, Graikija, Izraelis.

Laiškus apie galimas sankcijas gavo Lietuvos, Ispanijos, Italijos, Serbijos, Graikijos, Rusijos, Slovėnijos, Kroatijos, Juodkalnijos, Izraelio, Turkijos, Lenkijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos krepšinio federacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)