Gąsdinimai šalinimais iš Europos čempionato ir olimpinių žaidynių daro poveikį.Ispanijos krepšinio federacija viešai paskelbė, kad solidarizuojasi su FIBA organizacija. Federacija kreipėsi į šalies čempionatą organizuojančią ACB lygą su reikalavimu atšaukti sutartį su Eurolyga.

Pagal rašytinį susitarimą, Eurolygoje kitą sezoną turėjo žaisti „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“, o dar dvi komandos dalyvauti Europos taurės turnyre.

ACB lyga savo atsakymo kol kas nepateikė: Ispanijoje svarstomas ir variantas, kad Eurolygos ir Europos taurės klubai gali netgi pasitraukti iš nacionalinių pirmenybių iš žaisti tik tarptautiniuose turnyruose.

Panašų pranešimą antradienio vakarą išplatino ir Serbijos krepšinio federacija. Šalis, kuri taip pat pašalinta iš 2017-ųjų Europos pirmenybių, paskelbė, suspenduos kiekvieną šalies komandą, kuri sutiks žaisti Europos taurėje.

Pagal FIBA nutarimą, serbai irgi metami iš kitų metų Europos pirmenybių – tiek jie, tiek ispanai tikisi, kad toks žingsnis FIBA privers pakeisti savo poziciją. FIBA yra paskelbusi, kad iš 2017-ųjų Europos čempionato tai pat yra pašalintos Juodkalnija, Kroatija, Makedonija, Bosnija ir Hercegovina bei Rusija.

Lietuvoje situacijos įkaitu kol kas yra tapęs Vilniaus „Lietuvos rytas“, tarp eilučių sulaukiantis vis didesnio spaudimo nutraukti sutartį su Eurolyga ir žaisti ne Europos taurėje, o FIBA organizuojamame Čempionų lygos turnyre.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) palaiko FIBA organizacijos poziciją, tačiau prievarta priversti rinktis klubų turnyrus negali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)