Tai – pirmi bronzos medaliai „Kibirkšties“ komandos istorijoje. Vilnietės du sykius iškovojo aukso medalius, kartą pasipuošė sidabru ir vienu atveju iš kovų pasitraukė dar ketvirtfinalyje.

Pirmą rungtynių kėlinį abi komandos pradėjo atsargiai daugiau dėmesio skirdamos žvalgybai. Tačiau paskutines akimirkas geriau sužaidusios vilnietės po 10 minučių pirmavo 2 taškais (15:13). Įdomus faktas, kad per pirmą ketvirtį abi komandos nemetė nei vieno tritaškio.

Antrame ketvirtyje „Kibirkšties“ komanda dar labiau suaktyvino gynybą ir per 10 minučių leido varžovėms įmesti tik 11 taškų. Pačios sostinės krepšininkės sėkmingai žaidė puolime ir susikrovė dviženklę persvarą (34:24).

Nors trečią kėlinį geriau pradėjo sostinės ekipa, kuri nutolo 12 taškų skirtumu, tačiau jau ketvirčio viduryje „Utenos“ komanda pradėjo taikyti spaudimą po visą aikštę ir jaunesnės „Kibirkšties“ gynėjos sutriko. Likus 2 minutėms iki kėlinio pabaigos rezultatas jau buvo lygus (39:39), o paskutinę minutę aikštės šeimininkės išsiveržė į priekį (41:43).

Ketvirto kėlinio pradžioje Laura Juškaitė išlygino rezultatą (43:43), o ketvirčio viduryje vilnietės išsiveržė į priekį 4 taškais (49:45). Likus 4 minutėms jau „Utena“ jau pirmavo (49:51). Prasidėjus paskutinei kėlinio minutei „Kibirkšties“ deficitas siekė 2 taškus (51:53), o Vitalija Kaminskytė prametė 2 baudos metimus. Likus 35 sekundėms „Utena“ padidino savo atotrūkį iki 4 taškų (51:55).

Po minutės pertraukėlės „Kibirkšties“ vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė pelnė 2 taškus su pražanga ir sumažino atsilikimą iki minimumo (54:55).

Puikiai gynyboje sužaidusios vilnietės likus 8 sekundėms perėmė kamuolį, tačiau jį „Utenos“ komanda išmušė į užribį. „Kibirkštis“ lemiamai atakai turėjo 4 sekundes ir Shenita Landry likus 1,3 sekundėms pelnė 2 taškus su pražanga (57:55). Paskutinis ir desperatiškas Rimos Valentienės metimas buvo netikslus.

„Šią pergalę suprasime vėliau“, - po finalo sirenos sakė „Kibirkšties“ vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Mes buvome vertos 3 vietos. Tai buvo sunkios rungtynės psichologiškai. Trečio kėlinio metu nesusitvarkėme su spaudimu. Tačiau tai mūsų viso sezono darbas, merginos augo ir tikėjome savimi. Žinoma, Sh. Landry, kai mums reikėdavo, įspirdavo į užpakalį ir kovodavome toliau. Man ši pergalė yra antroje vietoje po Europos čempionato aukso. Esame jauna komanda, tačiau jau turime tokį rezultatą. Kasdien mokėmės, tiek žaidėjos iš manęs, tiek aš iš jų. Augome visi kartu. Ačiū ir sirgaliams už palaikymą.“

„Negaliu patikėti“, - po lemiamų akimirkų šypsena nedingo iš kapitonės Eglės Šniokaitės veido. – Labai džiaugiamės. Mus į priekį vedė noras. Visą sezoną ruošėmės šioms kovoms, pralaimėjome daug rungtynių paskutinėmis sekundėmis, tačiau žinojome, kad visada įmanoma laimėti. Reikia tikėti savimi. O paskutinis metimas... Nesuvokiamas.“

Nors „Kibirkštis“ šiame mače padarė net 31 klaidą, tačiau pasiaukojantis žaidimas leido iškovoti medalius.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Sh. Landry, kuri per 29 minutes pelnė 15 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

Laura Juškaitė įmetė 11 taškų, Daugilė Šarauskaitė – 10 (2 blk.), Eglė Šniokaitė – 9, Gabija Meškonytė – 7, Justina Kraujūnaitė (9 atk. kam., 8 kld.) ir Vitalija Kaminskytė (7 atk. kam., 3 rez. per.) - po 2, Dalia Donskichytė – 1, o Laurita Jurčiūtė ir Vita Gorobec taškų nepelnė.

„Utenos“ komandoje Rita Mileškienė surinko 18 taškų, Kristina Alminaitė įmetė 8 taškus, o Ieva Šimkutė – 7.