Dėl FIBA karo su Eurolyga kenčia visas Europos krepšinis. Diktatui nepaklususios Ispanija, Serbija, Juodkalnija, Kroatija, Makedonija, Bosnija ir Hercegovina, Slovėnija ir Rusija jau pašalintos iš 2017-ųjų Senojo žemyno pirmenybių, o Lietuvai, Lenkijai, Italijai, Izraeliui bei Graikijai gresia toks pat likimas.

Dėl susiklosčiusios situacijos Europoje priblokšti ne tik įvairių FIBA nubaustų krepšinio federacijų vadovai, bet ir patys žaidėjai.

To neslepia ir ispanų radijo stoties „Cadena Ser“ kalbintas R. Fernandezas.

„Manau, kad FIBA priėmė neapgalvotą, skubotą sprendimą. Mes, žaidėjai, nesame žmonės, kurie valdome dalykus už aikštelės ribų, tačiau jausmas, kuris apėmė išgirdus apie tokį verdiktą, buvo labai nemalonus“, – pažymėjo R. Fernandezas.

„Jaučiamės nuskriausti, neteisingai nubausti – apskritai, susidaro įspūdis, kad žaidėjai šiuo atveju yra visiškai negerbiami, o kažkas už nugaros žaidžia savo žaidimus. Mes esame nusivylę“, – savo emocijomis pasidalijo 31-erių metų Madrido „Real“ puolėjas.

Kad FIBA perlenkė lazdą, teigė ir Ispanijos ACB lygos direktorius Franciscas Roca.

„ACB lyga visiškai palaiko Ispanijos federaciją šioje sudėtingoje situacijoje. Tai, kas vyksta dabar, yra visiškas farsas. Nuomonės keičiamos kiekvieną dieną, o kenčia tik krepšinis. Klubai turi teisę rinktis, kokiame turnyre žaisti, o FIBA prievartinis spaudimas žaisti Čempionų lygoje mums nepriimtinas“, – sakė jis.

Primename, kad į totalinį karą su Eurolyga pakilusi FIBA antradienį sulaukė ir stiprios paramos iš solidaus užnugario. Kad taisyklėms nepaklūstančias federacijas ir rinktines reikia griežtai bausti, rėžė Europos olimpinio komiteto prezidentas Patrickas Hickey.

„Aš visiškai palaikau FIBA vadovo Patricko Baumanno veiksmus. Kurį laiką stebėjau šių pelno siekiančių organizacijų (Eurolygos, – Krepšinis.lt), bandančių užgrobti sportą, veiksmus. Faktas yra toks: jeigu mes jų nenužudysime dabar, situacija išsprūs iš mūsų rankų. Jeigu mes toliau ignoruosime esamą situaciją, tuomet netruks susikurti organizacija, galinti sukurti ir alternatyvą olimpinėms žaidynėms. FIBA yra absoliučiai teisi dėl visų taikomų sankcijų mes ją remiame“, – viešai rėžė P. Hickey.

Jei P. Hickey lūpomis byloja ir Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomasas Bachas, tai reikštų, kad FIBA gąsdinimai rinktines diskvalifikuoti ne tik iš 2017-ųjų Europos čempionato, bet ir iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bei olimpinės atrankos varžybų, nėra laužti iš piršto ir turi realų pagrindą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)